Meclis Canlı

2. Ula Kiraz ve Sarımsak Şenliği


15.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ula-Der işbirliğiyle 11 Haziran 2017 Pazar günü Muğla ili Ula ilçesinde  2. Kiraz ve Sarımsak Şenliği düzenlendi. Ula’nın Susamının yanında Sarımsak ve Kiraz ürününün de tanıtımının yapılması ve ilçeye ekonomik olarak girdi sağlamak amacıyla düzenlenen şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik açılışında Ula-Der Başkanı Taner KAZANCI, Ula Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman KURNAZ ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur ÇOBAN konuşma yaptılar. Cumhur ÇOBAN yaptığı konuşmada Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma destek olmaya devam ettiklerini, yerel ürünlerin desteklenmesi ve üreticilerin daha fazla ve kaliteli ürün almaları için örnek çalışmalar yaptıklarını söyledi. Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı ile üreticilerin toprak analizlerini uygun ücretle karşıladıklarını hayvancılık ve meyvecilik için yem bitkisi ve meyve fidanı destekleriyle tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek verdiklerini belirtti.

Şenlikte düzenlenen Kiraz, Sarımsak ve asma yaprağı sarma yemek yarışmasına 4 Sarımsak üreticisi, 14 Kiraz üreticisi ve 3 yaprak sarma yemeği yapan üretici katıldı.

Sarımsak yarışmasında birinciliği Cantuğ AKALIN alırken ikinciliği Emin Ferit ÖKTEN ve üçüncülüğü de Necati BULUT’un ürünleri aldı. Kiraz dalında ise birinciliği Dursun ŞENTÜRK alırken, ikinci İsmail UYANIK ve üçüncü de Mülayim UYSAL’ın ürünleri oldu.  Yaprak sarma yemek yarışmasında birinciliği Canan AKALIN alırken ikinciliği Pakize BELEN ve üçüncülüğü de Halil İNCE aldı.

Şenlik kapsamında en iyi sarımsak, kiraz yetiştiricilerine ve asma yaprağı yemek yarışması ödülleri verildi.

Şenlikte yerel üreticiler kendi ürünlerini açtıkları sergilerde tanıtarak şenlik katılımcılarına satış yaptılar. Şenlik Ula Orkestrasının konseriyle devam etti.