Meclis Canlı

23 Nisan Kutlu Olsun


22.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bütün dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tam anlamıyla hep birlikte çocuklarımızla coşkuyla kutlamamız gerektiğini, ulusal bayramların ülkenin birliği, beraberliği için anlamlı günler ve birleştirici güç olduğunu söyledi.

“23 Nisan Tarih Olarak Önemli, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Olarak Kutlanması Anlamlıdır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “23 Nisan 1920 tarihi ülkesinin bağımsızlığı, bütünlüğü için tek yumruk olmuş Türk Milleti’nin ülke genelinden seçtiği temsilcilerinin bir araya geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu tarihtir. Ülkesini düşman işgalinden kurtaran ve “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu düşüncesini ülkenin bütün illerinden gelen temsilciler ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarında gerçekleştirmiştir. Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış, 7’den 70’e kayıplar vermiş milletin evlatlarına armağan edilen 23 Nisan bu nedenle tarih olarak önemli, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması da bu yüzden anlamlıdır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı ülkemizin her şehrinde, her köyünde bayramın asıl sahibi çocuklarımızla birlikte kutlamalıyız. Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bugünlerde ulusal değerlerimize, bayramlarımıza sahip çıkmalıyız. Dünyada ve ülkemizde gökyüzünün barış güvercinlerine ve uçurtmalara ait olduğu, sokakların çocukların oyun alanı olduğu barış dolu günlerin geleceğine inanarak bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.