Meclis Canlı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun


23.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü için kutlama mesajı yayımladı.

 

Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin eğitimle doğru orantılı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın sorgulayan, fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle mümkün olacağını söyledi ve bu yolda en büyük görevin düştüğü fedakar öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

 

“Çağa ayak uyduran, temelleri sağlam eğitim sistemi, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller ile Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; "Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün yolunda kuruluş ilkeleri ile çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, bilimde, sanatta, teknolojide her alanda sorgulayan, yeteneklerinin farkında, fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerle mümkün olacaktır. Bu da yarışmacı değil katılımcı, araştıran, çağa ayak uyduran, temelleri sağlam bir eğitim sistemi ile sağlanabilir. Ülkemizde eğitim sistemi uzmanlara, eğitimcilere sorularak, danışılarak temellendirilmeli, aileler, öğretmenler geleceğimizin teminatı evlatlarımızı ülkesine yararlı bireyler olarak güvenilir bir eğitim sistemi ile geleceğe hazırlamalıdır. Burada ülkemizin her köşesinde fedakarca çalışan öğretmenlerimize de büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlerimiz için; “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” diyerek evlatlarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlere verdiği önemi göstermiştir. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.