Meclis Canlı

240 Zabıta’ya Hizmet İçi Eğitim


23.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı işbirliği ile Muğla ili genelinde zabıta çalışanlarının katıldığı Zabıta Hizmet İçi Eğitim Semineri başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MTSAV’nın düzenlediği iki gün sürecek Zabıta Hizmet İçi Eğitim Semineri Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi seminer salonunda başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen, Muğla ili genelinde görev yapan bütün zabıtaların koordinasyonunu sağlamak ve değişen mevzuat hakkında personeli bilgilendirmek için bu eğitimi düzenlediklerini söyledi. Şevket Gülen; “ Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı işbirliği ile birlikte düzenlediğimiz eğitim 2 gün sürecek ve Muğla ili genelinde görev yapan 240 zabıta çalışanımız katılacak. Bu eğitim ile zabıta görev ve sorumluluk alanları, zabıta yönetmeliği, 1608, 5216 kabahatlar kanunu, belediye kanunları personellerimize anlatılacak. Bu eğitim çalışmasını düzenlememizde bizlere her konuda yardımcı olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve seminerde konuları anlatacak olan olan hocamız Mustafa Tamer’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde görev yapan bütün zabıta personellerinin değişen mevzuat ve kanunlar hakkında bilgi sahibi olması ve farklı ilçelerde görev yapan personellerin birbirini tanıması açısından bu tür eğitimlerin yararlı olacağını söyledi. Başkan Gürün; “ Muğla Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra değişen yasa ile görev ve sorumluluk alanlarınız değişti. Bütün zabıta birimlerinin uygulamalarında bir eşgüdüm, birliktelik sağlamak için sizleri bu eğitimde buluşturduk. Yeni bilgileri, yeni mevzuatı öğrenerek Muğla ili genelinde aynı kararları üretebilmeliyiz. Büyükşehir olarak bir bütünün parçalarıyız. Sizin kendinizi eksik, çelişkili gördüğünüz konularda talepleriniz doğrultusunda eğitim çalışmalarımız devam edecek. Zabıta teşkilatı belediyelerde diğer birimlere göre en hassas, dikkatli olması gereken birimdir. Eğer bir vatandaş sizin yanınızdan teşekkür ederek ayrılıyorsa siz kanun ve mevzuata göre doğru kararı vermiş ve vatandaşla doğru bir ilişki kurmuşsunuz demektir. Bu eğitimde hepiniz yeni bilgiler öğrenecek, değerli hocamızın deneyimlerinden yararlanacaksınız. Hepinize başarılar diliyor, vatandaşa da gülümseyen yüzle hizmet etmenizi diliyorum.” dedi.