3 Aralık ve Hergün Engelleri Birlikte, Sevgiyle Aşalım

02.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Engelliler Günü mesajında, engelli vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilerek toplumsal hayatta kendilerini normal vatandaş gibi hissetmelerinin sağlanması gerektiğini, engelli vatandaşlar için yapılan hizmetlerin, sağlanan kolaylıkların bir toplumun gelişmişlik seviyesi ve çağdaşlığı ile doğru orantılı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünyada ve ülkemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Toplumsal yapıyı oluşturan insanlar doğuştan veya hayatlarını olumsuz etkileyen bir olaydan sonra engelli olabilirler. Bireyin engelli olması, o insanın ömür boyu engellerle yaşamasına, sosyal hayata katılamamasına sebep olmamalıdır. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır ve nüfusumuzun yüzde 12’sini oluşturan engelli vatandaşlarımız için devlete, yerel yönetimdeki bizlere de büyük sorumluluk düşmektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluk alanımız içerisinde bütün hizmetlerimizde engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha çok var olabilmeleri, kendilerini mutlu hissedebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinden engelsiz yararlanabilmesi için engelli rampalı otobüslerimizle hizmet veriyoruz. Engelleri Sporla Aşalım etkinliğimizle Muğla ili genelinde engelli evlatlarımızı bir araya getiriyor, birlikte spor yapmalarını sağlıyoruz. Muğla Büyükşehir web sayfasında “Engelli Dostu Belediye” sekmesiyle engelli vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bizlere iletebilmesini, ulaşabilmesini kolaylaştırıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için bastırdığımız Engelli Hakları Kitapçığı ve görsel cd si ile engelli bireylerin yasal ve sosyal haklarını, Muğla’daki hizmetleri daha yakından bilmelerine olanak sağlıyoruz. Ayrıca Evde Bakım Hizmetimizle, engelli bireylere bakmakta güçlük çeken ailelerimize profesyonel ekiplerimizle yardımcı oluyoruz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Çağdaş ve gelişmiş toplumlar engelli, engelsiz birey ayrımı yapmadan bütün vatandaşları için eğitim, ulaşım, iş, barınma, sağlık, sosyal yaşam alanları çalışmalarını yapmaktadır. Doğru yönlendirilen, evden çıkarılarak kendisine sosyal yaşam içinde yer bulan engelli bireyler sosyal, kültürel ve spor gibi alanlarda başarılar elde etmekte ve en önemlisi de toplum içinde kendilerini görünür ve mutlu hissetmektedirler. Zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırarak, sevgi, saygıyla aşılamayacak engel yoktur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bütün vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engellerin her gün birlikte, özveriyle, sevgiyle aşıldığı engelsiz günler diliyorum.” dedi.