Meclis Canlı

3. Ulusal Karikatür Yarışması Başlıyor


08.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla 3. Ulusal Karikatür Yarışması” ile karikatüristleri ve karikatür severleri bir araya getiriyor.

Konusu “Düşünce Özgürlüğü” olan yarışmanın son başvuru tarihi 25 Mayıs 2017 olarak belirlendi. Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmanın sonuçları 29 Mayıs 2017 günü ilan edilecek.

Düzenlene yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi temsilcisi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sanata her zaman destek vereceklerini belirterek; “Karikatür yarışması, fotoğraf yarışması, tiyatro oyunlar, konserler gibi sanatsal etkinlikler bizim için çok önemli. Karikatür yarışmamızın bu sene konusu “Düşünce Özgürlüğü”. Bu konuda sanatçılarımızdan çok güzel eserler geleceğine inanıyorum.” Dedi.

Yarışmaya katılmak isteyenler yarışma şartnamesine www.mugla.bel.tr adresinden ulaşabilirler. Yarışmacılar şartnameye uygun olarak hazırlanmış eserlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Menteşe- Muğla adresine ulaştıracaklar.

Konu: Düşünce Özgürlüğü

KATILIM KOŞULLARI:

1-) Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup, tüm karikatürcülere açıktır.

2-) Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı ( ıslak imza ) olması gerekmektedir.

3-) Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.

4-) Yarışmacılar en fazla 3(üç) adet karikatür gönderebilirler.

5-) Gönderilecek karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ama; hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir.Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.

6-) Her eserin arka yüzüne katılımcıların bilgileri mutlaka yazılmalıdır. ( Ad, Soyad, Adres, Telefon, e-posta ). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7-) 10-18 yaş arası genç katılımcıların başvurularına, nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.

8-) Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak; adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırmalıdır. Eserlerin gönderileceği adres: Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Menteşe- Muğla

9-) Yarışma Jürisi’nin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecektir.

10-) Muğla dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları, otel ücretleri yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.

11-) 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın sadece kendisiyle birlikte gelecek anne ya da babasının (Akrabası) yol masrafları karşılanacaktır.

12-) Yol masrafları otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.

13-) Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Katılımcılar ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını MUĞLA BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ’ne devreder.

14-) Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından bir albümde toplanacaktır. Albümde karikatürü yayınlananlara telif ödenmeyecektir.

15-) Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, karikatürcüler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 25 MAYIS 2017 PERŞEMBE

JÜRİ TOPLANMA TARİHİ: 27MAYIS 2017 CUMARTESİ

SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ: 29 MAYIS 2017 PAZARTESİ

ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ TARİHİ: 9 HAZİRAN 2017 CUMA

SEÇİCİ KURUL:

1-)  Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU ( Yrd.Doç.Yeditepe Ün.Öğrt.Gör.-Karikatürcü )

2-)  Şevket YALAZ ( Karikatürcü )

3-)  Sait MUNZUR ( Karikatürcü )

4-)  A.Kadir USLU ( Karikatürcü )

5-)  Savaş ÜNLÜ ( Mizah Yazarı )

6-)  Mehmet SELÇUK ( Karikatürcü - Koordinatör )

7-) Ahsen Günay (Muğla Büyükşehir Belediyesi)

ÖDÜLLER:

BİRİNCİ: 5000 TL.

İKİNCİ:  4000 TL. 

ÜÇÜNCÜ: 3000 TL

ÜÇ KİŞİYE MANSİYON ÖDÜL BEDELİ OLARAK 750 TL.

18 YAŞ ALTI KATEGORİDE YARIŞAN 2 (İKİ) KİŞİYE 500’ER TL.

BİR (1) KİŞİYE " TURHAN SELÇUK ÖZEL ÖDÜLÜ " 500 TL. VERİLECEKTİR.

ADRES VE İLETİŞİM:

Muğla Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,

Şeyh Mah. Belediye Sok. Menteşe / MUĞLA

Yarışma Sorumlusu: Ahsen Günay

Telefon: 0 537 983 61 03

  444 48 01    www.mugla.bel.tr / info@mugla.bel.tr