Meclis Canlı

3. Ulusal Karikatür Yarışması Başvuruları 25 Mayıs’ta Sona Eriyor


10.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Muğla 3. Ulusal Karikatür Yarışması” ile karikatüristleri ve karikatür severleri bir araya getiriyor. Karikatürist Mehmet Selçuk koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek yarışmanın bu yılki teması “Düşünce Özgürlüğü” olarak belirlendi.


Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmanın jürisinde Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi temsilcisi yer alıyor. Son başvuru tarihi 25 Mayıs 2017 olarak belirlenen yarışmanın sonuçları 29 Mayıs 2017 tarihinde ilan edilecek.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yarışmaya yönelik açıklamasında sanata her zaman destek vereceklerini belirterek; “Karikatür yarışması, fotoğraf yarışması, tiyatro oyunlar, konserler gibi sanatsal etkinlikler bizim için çok önemli. Karikatür yarışmamızın bu sene konusu “Düşünce Özgürlüğü”. Bu konuda sanatçılarımızdan çok güzel eserler geleceğine inanıyorum” dedi.
Yarışmaya katılmak isteyenler yarışma şartnamesine www.mugla.bel.tr adresinden ulaşabilecek. Yarışmacılar şartnameye uygun olarak hazırlanmış eserlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Menteşe-Muğla adresine ulaştıracak.

Bu Yılın Teması: “Düşünce Özgürlüğü”