32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Muğla’da

21.04.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Nisan Cuma günü saat 17. 30’da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla açılacak sergi 2 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlenen ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2.289 karikatüre ev sahipliği yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla açılacak sergide; yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad’ın (İran) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler yer alacak.