Meclis Canlı

8 Martta Cumhuriyet Kadınları Baharı Karşıladı


10.03.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Muğla Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Muğla Voleybolunu Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınları Gününde ‘3. Geleneksel Cumhuriyet Kadınları Bahar Turnuvası’ yapıldı.

7-8 Mart tarihleri arasında Düğerek Sosyal Tesisleri Spor Salonu’nda bu yıl ulusal olarak yapılan turnuvaya İzmir, Ankara, Manisa, Antalya, Kocaeli illerinden voleybol takımları katıldı.

250 sporcunun katıldığı turnuvada 31 yaş üstü kadınlar kategorisi A Grubunda Kocaeli Anka, Karşıyaka Veteran, Köyceğiz Göl Spor, İzmir Veteran, B Grubunda Yatağan Koray Özcan Sigorta, Antalya Veteran, Köyceğiz Akademi, Ankara Başkent Veteran, 37 yaş üstü kadınlar kategorisi A Grubunda Bodrum Veteran, Bodrum Yıldızları, Muğla Voleybol Derneği, Cumhuriyet Kadınları Voleybol Derneği, B Grubunda Antalya Veteran, Manisa Gençlik, Ankara Yaşam Kent İlkerspor, Muğla spor, C Grubunda Manisa Veteran, İzmir Göztepe Veteran, Manisa Yıldızlar ve 50 yaş üstü erkekler kategorisi A Grubunda İzmir Saint Josaeph, Marmaris Veteran, Muğla Büyükşehir Belediye B Grubunda İzmir 9 Eylül Üniversitesi Veteran, Fethiye Gençlik ve Manisa Veteran voleybol takımları mücadele etti.

Turnuva sonunda 31 yaş üstü kadınlar kategorisinde İzmir Veteran birinci, Ankara Veteran ikinci ve Yatağan Koray Özcan Sigorta üçüncü, 37 yaş üstü kadınlar kategorisinde İzmir Göztepe Veteran birinci, Muğla Voleybol Derneği ikinci, Antalya Veteran üçüncü, 50 yaş üstü erkekler kategorisinde İzmir Saint Josaeph birinci, Manisa Veteran ikinci ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi Veteran voleybol takımı üçüncü oldu.

8 Martta halk dansları kadın ekibinin zeybek gösterisinden sonra yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nalan Atasever tarafından verildi.

Turnuvada 31 yaş üstü kadınlar kategorisinde en iyi smaçör Yasemin Funda Akyüz, en iyi pasör Nihan Cerenoğlu, en iyi blokçu Didem Açık, en iyi antrenör Filiz Kın, 37 yaş üstü kadınlar kategorisinde en iyi smaçör Gözde Kamas, en iyi pasör Tuğba Önder, en iyi blokçu Sinem Değirmen, en iyi antrenör Ayşe Gemalmaz seçildi.