Meclis Canlı

9’uncu Ege İlleri Tanıtım Günleri Büyükşehir’in Ev Sahipliğinde Gerçekleşti


16.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ‘Ege İlleri Tanıtım Günleri’ 10-13 Kasım tarihleri arasında Ankara - Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ruan Fuarcılık Ltd. Şti. ve Egem Platformu iş birliğinde gerçekleştirilen tanıtım günleri etkinliğine Ege Bölgesi’nin sekiz ili olan Muğla, Aydın, Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak’tan katılım oldu. Ege Bölgesi’nde bulunan illerin kültürel ve tarihi özelliklerinin Ankaralılara tanıtıldığı ve dört gün süren etkinliğe yaklaşık 400.000 kişi katılım gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte bölgeye ait davul zurna ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Gösteriler ve Araştırmacı – Gazeteci – Yazar Ünal Türkeş’in “Muğla Tarihi” hakkındaki konuşması katılımcılar tarafından beğeniyle takip edilirken, Tarihi Muğla Evi ve Eski Muğla Fotoğrafları Sergisi de yoğun ilgi gördü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stant alanında Muğla ve ilçelerin tanıtımı yapılırken ziyaretçilere bölgeye ait yöresel tatlardan “keşkek” ve “tarhana çorbası” ikram edilirken, Muğla ilini tanıtıcı dergi, broşür ve 2. Uluslararası Zurna Festivali CD’si hediye edildi.

Fuarda Muğla Eğitim, Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) Başkanı İsmail Baykal tarafından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e 9. Ege İlleri Tanıtım Günlerine katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Fuara katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tacettin Bayır stantta görevli personele ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ilgilerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.