Meclis Canlı

Acil Durum Ekipleri Eğitimi Düzenlendi


30.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından olası bir acil duruma müdahale edebilmek için belediye personelinden oluşan Acil Durum Ekiplerine eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde 12 - 23 Aralık tarihleri arasında farklı gruplar için 10 gün süren “Acil Durum Ekipleri Eğitimi” ne toplam 417 personel katıldı. Eğitimin sabahki oturumunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Uzmanı Koray Ece, Endüstri Mühendisi Selami Tunç tarafından olay, acil durum, afet, tehlike ve risk kavramları örneklerle anlatılarak acil durum ekiplerini oluşturan ilkyardım, koruma, kurtarma, söndürme ve destek personeline görevleri açıklandı.  Öğleden sonraki eğitim programında ise İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Hasan Hüseyin Tilki, Hüseyin Karaova, Alper Samet, Deniz Kocakaplan Acil Durum Yönetmeliği konusunda teorik bilgiler aktardı. Ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığında görev yapmakta olan Eğitmen Bünyami Kalkan tarafından yangın ve yangına müdahale konularında sunum yapıldıktan sonra yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Gerek iş hayatında gerekse gündelik hayatta karşılaşılabilecek acil durumlar için Büyükşehir Belediyemiz personellerinden oluşan Acil Durum Ekipleri oluşturduk. Bu ekipte görev alan personelimiz olası bir acil durumda profesyonel yardım gelene kadar gerekli ilk müdahaleyi yapabilecektir. Bu amaçla edinilen bilgilerin güncel tutulması açısından bu tür eğitimler vermeye devam edeceğiz.”