Meclis Canlı

Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele Ediliyor


20.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz ilçesinde, Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun kırılması ve mücadelesi için çalışmalarına devam ediyor.

İlk olarak Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan, Bodrum Mandalinası’nda büyük zarara neden olan Akdeniz Meyve Sineğine karşı 3 yıl boyunca yapılan çalışmalar sonrasında zarar minimuma indirildi. Muğla’nın narenciye üretiminde birinci sırada olduğu Köyceğiz ilçesinde Akdeniz Meyve Sineğine karşı incir, şeftali, kayısı, mısır inciri, cennet elması gibi çeşitli meyvelerin ağaçlarında feromon tuzaklama çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların yanı sıra yapılan toplantılarla bölgedeki vatandaşlara konu hakkında çeşitli bilgiler de veriliyor.

Köyceğiz’in Zaferler, Hamitköy, Döğüşbelen, Toparlar mahallelerinde toplamda yaklaşık bin 500 ağaca feromon tuzaklama çalışması yapıldı. Bu çalışma ile Akdeniz Meyve Sineğinin ana konukçusu olan Narenciye bahçelerinde yoğun zarara neden olan zararlının bahçelere geçişini engellemek amaçlanıyor. Bu sayede üreticilerin ürün kaybı yaşamaması hedefleniyor.