Alım Garantili Üretime Hanımeli Değdi

08.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Alım Garantili Mevsimlik Süs Bitkisi Üretimi’ne hanım eli değdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve yerli üreticilerle başlattığı Alım Garantili Süs Bitkisi Üretimi’nin kış sezonu üretimine kadın üreticiler büyük ilgi gösterdi. Yaz sezonunda yüksek verimle 1 milyon 670 bin çiçeğin üretildiği projenin kış üretimi için Köyceğiz’li kadın üreticiler kolları sıvadı ve seralarda dikim işlemi başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, yaz sezonunda başlattıkları alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimiyle Muğlalı üreticiler için yeni bir gelir kaynağı oluşturduklarını, üretici kadınların çiçek üretimine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Salih Tufan; “Yaz sezonunda ürettiğimiz 1 milyon 670 bin çiçekle Muğla’yı renklendirdik ve kış sezonu için hazırlıklarımıza başladık. Üreticilerimiz için yeni bir gelir kaynağı olan alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretimi için kış sezonunda üretici kadınlarımızdan büyük bir istek ve talep geldi. Yaz sezonuna göre üretici sayımız iki katına çıktı ve kadın üreticilerimiz kış sezonunda alım garantili mevsimlik süs bitkisi üretmek için kolları sıvadı. Yaz sezonunda elde ettiğimiz başarıyı kışlık üretimde de tekrarlayarak arttırmayı hedefliyoruz. Üretimde emeği geçen bütün üreticilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.