Almanya İzmir Başkonsolosu Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti

23.01.2015

Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach Başkan Gürün’ü ziyaretinde, İzmir’deki görevine 1 yıl önce başladığını, görev alanı içinde 11 il olduğunu ve ilk ziyaretini Muğla’ya yaptığını söyledi. Thomas Gerlach; “Muğla, Almanya için çok özel ve çok ilginç bir il. Gerek turizm gerek üniversiteler arası kültürel bağlarla Muğla ile ilişkilerimizi yürütüyoruz. Muğla’yı ziyaret eden Alman vatandaşlarımızın yanında Muğla’ya yerleşen diplomatlarımız siyasilerimiz de var. Muğla’yı ziyarete geldiklerinde buradan memnun kalmaları ve kendilerini evlerinde hissetmeleri nedeniyle buralara yerleşiyorlar. Bu da Muğla’nın ne kadar kaliteli bir şehir olduğunu gösteriyor.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’ın ziyaretinde Türkiye, Almanya ilişkilerinin uzun bir geçmişe dayandığını ve Türk halkının bu ilişkilere büyük önem verdiğini söyledi. Başkan Gürün; “ Almanya’dan özellikle yaz aylarında Muğla’mızı ziyarete gelen misafirlerimizin bütün misafirlerimiz gibi sade vatandaşlarla ilişkileri, birbirlerini tanımaları, sevgi ve güven duygularıyla buradan memnuniyetle ayrılmaları bizler için çok önemli. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak turizm, ikili ilişkiler, ortak faaliyetler anlamında üzerimize düşen vazifeyi yapmaya her zaman hazırız. Sayın başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.