Meclis Canlı

Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi Eğitimi Düzenlendi


24.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Fethiye İncirköy’de düzenlenen “Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi-Uygulamalı Eğitimi” 13-18 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım, yemek ve konaklama ihtiyaçları karşılanan arı üreticilerinin eğitimleri Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR)’nin Fethiye-İncirköy’deki Muğla Arısı Islah Merkezinde verildi. Muğla’nın farklı ilçelerinden katılan arı üreticilerinin eğitimlerini MAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şahin ve MAYBİR teknik personelleri üstlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, eğitim çalışmalarını ziyaret etti ve Muğla Arısı Islah Laboratuvarını da yerinde inceledi. Konuyla ilgili açıklama yapan  Tufan; “Dünyada çam balı üretiminin %92’si Türkiye’de, Türkiye’de ki çam balı üretiminin de %85’i Muğla’da yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’mızın bu değerini hak ettiği seviyelere taşımak en önem verdiğimiz görevlerimizden biridir. Kaliteli balın kaynağı güçlü koloni, güçlü koloninin kaynağı da güçlü ve genç ana arıdır. Bölgemize en uygun arı cinsi kendi öz ırkımız olan Muğla arısıdır. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Muğla Arısının ıslahı için yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. Yapay dölleme işlemlerini gerçekleştirdikleri laboratuvarlarını gezdim ve gerçekten gurur duydum. Birlikte gerçekleştirdiğimiz Ana arı ve Arı sütü üretimi eğitimimizin de üreticilerimizin üretim çalışmalarına büyük katkılar sağlayacağından da eminim. Bu eğitimlerin devamını getirerek Muğla çam balımızın ve Muğlalı üreticilerimizin hak ettikleri seviyelere ulaşmasını sağlayacağız.”