Anasınıfı Öğrencilerinden İtfaiye Ziyareti

16.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Datça Grup Amirliği'ni Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri ziyaret etti.

Datça İtfaiye Grup Amirliği'ni ziyaret eden öğrencilere, itfaiyenin görevleri, temel yangın bilgisi ve olaylara nasıl müdahale edildiğine dair bilgiler verilip itfaiye araçları tanıtıldı. Öğrenciler, itfaiye personeli tarafından verilen bilgileri dikkatlice dinledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl yaptığı açıklamada, minik öğrencilerin ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi. Çöl; “ Yangın ve doğal afetler konusunda çocukların küçük yaşta bilgilendirilmesi büyük önem arz ediyor.  Çocuklarımıza zor durumda kaldıklarında 110 numarasını aramalarını öğretmeliyiz. İtfaiye teşkilatı olarak öğrencilere yönelik eğitim, bilgilendirme faaliyetlerimiz devam ediyor ama bu konuda aileleri de daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.