Meclis Canlı

Arıcılara “Can Suyu” olacak proje hayata geçti


04.09.2020

Arıcıların peteklerini saklama döneminde güvelerin verdiği zararların önüne geçmek için çalışma başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Temiz Petek Projesi” ni hayata geçirdi. Proje kapsamında petekler saklama döneminde eksi 30 derecede şoklama yapılarak arıcılara ekonomik anlamda “Can suyu” olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların en büyük sorunlarından biri olan büyük balmumu güvesine karşı Temiz Petek Projesini başlattı.

Arıcıların her yıl güvelerin verdiği zarardan dolayı değiştirilmek zorunda kalan ve ekonomik anlamda zarara uğratan büyük balmumu güvesi, Muğla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı “Temiz Petek Projesi” ile eksi 30 derecede dondurularak her yıl kullanma imkanı sağlanıyor.

Arıcılara “Can Suyu” değerinde olacak olan proje Köyceğiz ve Milas ilçesinde başlatıldı. 16 yıldır arıcılıkla uğraşan ve Projeye katılan Köyceğizli Arıcı Gülcan Kara, peteklerimiz zayiat görmesin diye eksi 30 derecede peteklerimiz şoklanarak bize geri veriliyor. Geçen yıl çok zaiyat verdik. Yeniden mum alıp petek döktürdük. O zaman baya bi sıkıntı yaşamıştık. Bu sene daha rahat daha iyi zaiyatımız ve sıkıntımız olmayacak. Ekonomik anlamada bizi rahatlatmış olacak. Önceden soğuk hava deposuna koyuyorduk orada da meyveyle karşık olduğu için peteklerimiz zarar görüyor kırılma yapıyordu. Koymadığımız zaman kuruna düşüyordu. Kuruna düştüğü zamanda olduğu gibi çöpe gidiyordu. Yada uzak yaylalara gitmemiz gerekiyordu. Böyle daha iyi oldu çok memnun kaldık. Bu projeyi bize sundukları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’e ekibine çok teşekkür ederiz” dedi.

Projeden yararlanmak isteyen arıcıların 444 48 01 numaralı telefondan 3305- 3306- 3309 dahili hattan bilgi ve randevu alabilecekler. Proje 30 Ekim’e kadar devam edecek.