Meclis Canlı

Asfaltlama çalışmaları 3 ilçede devam ediyor


15.08.2018

Bugüne kadar 360 Milyon TL yatırım ile 2300 kilometre yol yaparak kıyısal ve kırsal Muğla’yı güvenli ve konforlu yollarla bir birine bağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Seydikemer, Menteşe ve Yatağan ilçelerinde yaklaşık 18 kilometre uzunluğunda 2. kat sathi asfalt çalışması yapacak.

Yetki ve sorumluluğunda bulunan yolları daha güvenli ve modern hale getirmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında yapacağı 268 kilometre yol çalışmasına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son 1 ayda yaptığı çalışmalarla birlikte 2018 yılında yaklaşık 18 kilometre 1. kat sathi kaplama ve yaklaşık 142 kilometre de 2. kat sathi kaplama çalışması olmak üzere toplamda 160 kilometre uzunluğunda yol asfaltlama çalışması yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; “Ekiplerimiz, hafta başı itibariyle Seydikemer İlçesi, Korubükü Mahallesinde 2,7 kilometre uzunluğunda 2. kat sathi kaplama çalışmalarını tamamladı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden ekiplerimiz, bugün Seydikemer İlçesi, Eşen- Gölbent Mahallelerinde 4 kilometre uzunluğunda 2. Kat sathi kaplama çalışması, Perşembe ve Cuma günü ise Menteşe İlçesi, Yılanlı Mevkiinde 6 kilometre 2. Kat sathi kaplama yapacaklar. Bu Mevkideki çalışmanın tamamlanmasının ardından ekipler Cumartesi- Pazar günü Yatağan İlçesi, Deştin Mahallesinde 5 kilometre uzunluğunda 1. Kat sathi kaplama çalışması bitirmeyi planlamaktadır. Bu hafta programlanmış çalışmaların tamamlanması durumunda ekiplerimiz toplamda 18 kilometre uzunluğunda asfaltlama çalışması yapmış olacak.” İfadeleri kullanıldı.

Yaklaşık olarak bir hafta sürecek olan çalışmaların ardından önem sırasına ve iş programına göre diğer mahallelerin asfaltlama çalışmaları devam edecek.