Meclis Canlı

Atatürk 80. Ölüm Yıldönümünde Muğla’da Büyük Bir Özlemle Anıldı


12.11.2018

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Muğla’da ölümünün 80’inci yılında çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı.

Büyük Önderi anma etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Çelenk sunma töreninden sonra program Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan program katılanların beğenisini kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın hazırladığı Ata’yla Son Dans etkinliği de 10 Kasım akşamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programdan önce Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın 13 ilçesi’nden Ata’nın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e gönderdiği “Muğlalı Kadınlar Ata’sıyla Buluşuyor” etkinliğinin görüntüleri izlendi. Türk Halk Dansları Bölümü tarafından hazırlanan, Ersen Esmer ve Şükrü Vural Karabağ’ın sanat yönetmenliğini yaptığı “Ata’yla Son Dans” vatandaşların büyük ilgisini gördü. Çeşitli gösteriler, halk dansları ve Atatürk’ün sevdiği müziklerin seslendirildiği programda Büyük Önderin görüntüleri de izlendi. Ayrıca program sonunda Ulu Önder Atatürk’ü canlandıran ve zeybek oynayan sanatçı vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Gürün “Muğla Ata’sının Aydınlattığı Yolda, O’nun rehberliğinde ilerlemeye ve O’nu fikirleri ile yaşatmaya devam edecek”

Ata’yla Son Dans etkinliğinde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın Atatürk’e ve Cumhuriyete olan sevgisinin Kuvayi Milliye ruhuyla Kurtuluş Savaşı’ndan beri devam ettiğini ve Muğla’nın O’nun fikirleri, ilkelerinin aydınlattığı yoldan ilerlediğini söyledi. Başkan Gürün “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yılında büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz. Yalnız O, bedenen aramızdan ayrılsa da fikirleriyle, devrimleri ile bu güne kadar olduğu bundan sonra da ilelebet yaşayacak. Son yıllarda izleri, ismi silinmek istense de bunu yapmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamadılar ve olamayacaklar. Bizler ve Atamızın büyük inanç duyduğu gençlik O’nu ve Türk Gençliği’ne emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak. Hepimizin de malumu 19 Mayıs’lar, 29 Ekim’ler, 30 Ağustos’lar eskisi gibi kutlanmıyor, 10 Kasım’larda da anma törenleri olması gerektiği gibi değil. Bizler bu Ata’sına, tarihine, değerlerine sahip çıkan ruhu geri getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yeter ki hedefimiz O’nun gösterdiği hedef, ışığımız onun ışığı, önderimiz o olsun. O zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur” dedi.

Program sonunda sanat yönetmenlerine günün hatırası olarak çiçekleri Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından takdim edildi. Yaklaşık iki saat süren program katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.