Meclis Canlı

Ata’yla Son Dans


02.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk dönemi devrimlerinin ve savaşlarının konu edildiği “Ata’yla Son Dans” gösterisi düzenlendi.

Her alanda Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu devrimleri ve fikirleri yaşatmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda “Ata’yla Son Dans” isimli gösteri düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı Türk Halk Dansları bölümü tarafından sergilenen dans gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Atatürk devrimleri ve savaşlarının konu edildiği dans gösterisinde ayrıca Ata’nın vefatından 8 ay önce Bursa'da katıldığı son baloda vals dansını yarıda kestirerek yaptığı zeybek oyunu da canlandırıldı.  

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Atatürk’ün sözü olan “Artık Avrupalılara bizim de mükemmel raksımız var diyebiliriz ve bu oyunu salonlarımızda müsamerelerimizde oynayabiliriz. Zeybek dansı her sosyal salonda, kadınla beraber oynanabilir ve oynanmalıdır" sözü ile dansa ve özellikle zeybek oyununa verdiği önemin anısını böyle bir gösteri düzenlendiği belirtildi.