Meclis Canlı

Azerbaycan Milletvekili Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


16.02.2017

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Necibe Nesibova ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriyya Hüseyinova Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Hocalı Katliamı’nın 25.yılında düzenlediği Dinmeyen Çığlıklar Anma programına konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.


Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva; “Muğla’da Kendimizi Misafir Değil, Evimizde Hissediyoruz.”

Muğla’da kendilerini misafir gibi değil kendi vatanlarında gibi hissettiklerini söyleyen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet bir millet olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Azerbeycan Türklerinin dertleri kendi dertlerimiz ve sevinçleri kendi sevinçlerimizdir” duygusuyla iki ülkenin birbirine gönülden bağlı olduğunu belirtti. Ganire Paşayeva; “Türkiye’de ve Muğla’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendimizi burada misafir gibi değil, kendi evimizde gibi hissediyoruz. Nasıl siz de Azerbaycan’ın bir parçasıysanız, biz de buranın bir parçasıyız. Ben bakıyorum sizin başınızın üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi var. En güzel sözü o yıllarda Atatürk söylemiş “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir.” demiş. Aynı milletin evladıyız. Kardeşiz. Üzüntüyü de, kederi de, mutluluğu da paylaşmalıyız. Burada olmaktan çok mutluyuz. Azerbaycan’dan en çok insanların geldiği yerlerden biri Muğla. Gençlerimizin de en çok tercih ettiği, ailelerin evlatlarını gönül rahatlığı ile yolladığı şehirlerden biri Muğla. Burada birçok Azeri öğrencimiz var. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor, sizi de Azerbaycan’a bekliyoruz.” dedi.

Başkan Gürün; “Umutsuz olmamalı birlik olmalı, geleceğe birlikte yürümeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında yaşayan bütün Türki Cumhuriyetlerle büyük bir kültür birlikteliği sağlanması gerektiğini söyledi ve Azerbaycan’la Türkiye arasındaki gönül bağının bu birlikteliğe en iyi örnek olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Azerbaycan Milletvekili sayın Ganire Paşayeva güzel Türkçesi ile her şeyi çok güzel anlattı. İki ülke arasında kültürel birlikteliğin yanında gönül birlikteliği de var. Ülkelerimizde evrensel değerlerin hakim olduğu bir demokratik sistemi kurmalı, değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Çünkü coğrafya olarak en fazla imrenilen topraklarda yaşıyoruz. Birileri gelişmemizi engelliyor demek yerine biz ne yapıyoruz demeliyiz. Umutsuz olmamalı birlik olmalı, geleceğe birlikte yürümeliyiz.” dedi.