Meclis Canlı

Bağımsızlık ve Özgürlüğün 100’üncü yılı


20.05.2019


Türk Milleti’nin en zor ve en imkânsız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm Dünya’ya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesi 100 yaşına girdi. İstiklal mücadelesinin ilk adımı olan ve 19 Mayıs ile bütünleşen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fener Alayı ve Burcu Güneş konseri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen yürüyüş büyük ilgi gördü. Fener alayı öncesi vatandaşlara Türk bayrağı, meşale ve üzerinde Atatürk’ün ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ yazılı tişört dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Fener alayı yürüyüşe katılan kalabalık vatandaş topluluğu, İzmir Marşı eşliğinde ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları ile Atatürk posterleriyle Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne kadar yürüdü. Yol boyunca ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganlarını atan topluluğun yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Etkinliklere Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sivil Toplum üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Burcu Güneş konserini binlerce Muğlalı izledi. Muğlalılar, Burcu Güneş’in seslendirdiği şarkılara, bulundukları yerden ellerinde Türk bayrakları ile eşlik etti. Güneş, sahnedeki performansı ve şarkılarıyla büyük beğeni topladı.

Başkan Gürün, “19 Mayıs 1919’da kurtuluş ve bağımsızlık güneşi doğdu”

Konserde kalabalığa seslenen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğlalıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Başkan Gürün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 100 yıl önce Samsun’a çıktığında ülkede çok büyük umutsuzluk ve karanlık vardı. Ancak 19 Mayıs 1919’da kurtuluş ve bağımsızlık güneşi doğdu. Bu aynı zamanda Kurtuluş, Milli Mücadele, Kuva-yı Milliye ve Bağımsızlık demekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ diyor. Bizlerin de Atatürk’ün evlatları olarak umutsuz olmaya hakkımız yok. Bazen hava kararabiliyor, bulutlar gelebiliyor, soğuk olabiliyor ama ondan sonra güneş açıyor ve tekrar büyük bir heyecanla yola devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.