Barınaklardan Hayvan Sahiplenmede Halkımız Bilinçleniyor

28.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında 2014 yılı boyunca toplam 329 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç yaptığı açıklamada, her yıl artarak devam eden sahiplendirme çalışmaları ile ilgili şunları söyledi; “Halkımızın barınaklara ilgisi giderek artıyor. Hayvan sahiplenme konusunda daha duyarlı davranıyor ve barınaklardan hayvan sahiplendirme artarak devam ediyor. Bazen büyük bir istekle alınan hayvanlar insanların hevesi geçtikten sonra sokağa ya da barınağa bırakılabiliyor. Hayvanların alıştığı ortamdan koparılıp tekrar sokağa atılması onlar için çok zor bir durum. Bu konuda halkımız artık daha bilinçli. Ama tekrarlamakta fayda görüyorum. Hayvanın sorumluluğunu almak konusunda kararlı olmadan lütfen hayvan sahiplenmeyiniz.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Hayvan Barınağı, sokak hayvanları için 7/24 çalışmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 2014 yılı boyunca 845 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Ayrıca barınağa getirilen 1234 hayvan tedavi edilirken 1082 sokak hayvanı da kuduz hastalığına karşı aşılandı.