Başkan Gürün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kutladı

30.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını kutladı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın, Dünya’nın birçok ülkesinde haklarını arayan, emeğinin karşılığını isteyen ve insanca yaşama hakkı için mücadele edenleri birleştiren bir tarih olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 1 Mayıs’ta meydanlara inen ve haklarını arayanların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için farklı sektörlerde işçilerimiz, memurlarımız, emekçilerimiz var güçleri ile çalışmaktadır. Hangi sektörde çalışıyor olursa olsun vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışması, sendikal haklarının sağlanması, çalışma barışının sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, herkesin emeğinin karşılığını alması devleti yönetenlerin birincil hedefi olmalı ve bu hedefler için somut adımlar atılmalıdır. Sosyal devlet anlayışının hiçe sayıldığı, emeğinin karşılığını alamadığı için mücadele edenlerin engellendiği, işçi ölümlerinin kadercilik zihniyetiyle unutturulmaya çalışıldığı günümüzde 1 Mayıs İşçi Bayramı daha anlamlı hale gelmiştir. Daha güçlü ve üreten bir Türkiye için, işçisiyle, memuruyla tüm emekçilerin bir arada olması ve omuz omuza mücadele etmesi gerekiyor. Herkesin eşit temel hak ve özgürlüklere sahip olacağı, emeğin ve alın terinin karşılığını alacağı, sömürü düzenin olmadığı bir dünya düşüncesiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.