Başkan Gürün 19 Eylül Gaziler Günü’nü Kutladı

19.09.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanın verilmesinin 95.yılında, ülkelerinin toprakları için canını hiçe sayan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla andığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde, sınırlarımızda hain terör olayları yaşanmakta, askerlerimiz, polislerimiz bu saldırılarda ya yaralanmakta ya da şehit olmaktadır. 15 Temmuzda da devlet içine sızmış hainler tarafından darbe girişimi düzenlenmiş 240 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da yaralanmıştır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne yönelik içeriden veya dışarıdan saldırılar olmuş, Türk milleti bu şer odaklarına gereken cevabı birlik, beraberlik içinde dimdik durarak vermiş, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ülkesinin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz ile ailelerine 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha şükran, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize fedakarlıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.