Meclis Canlı

Başkan Gürün, 20.Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’ne Katıldı


18.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 20.Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’ne katıldı.

20.Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’nde konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’nin ilkinin 1992 yılında gerçekleştiğini ve geleneksel hale gelen festivalin yöre insanlarını ortak bir noktada buluşturarak kültürel, tarımsal ve sosyal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ortaca’nın tarımda ve turizmde Muğla’nın diğer ilçeleri gibi çok değerli bir ilçe olduğunu, bu tür festivallerin tarım ve turizm alanındaki faaliyetlere olumlu katkısının olacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, birbirinden değerli ve turizmde söz sahibi ilçelerine rağmen yıllık gelir olarak tarımdan daha çok gelir elde ediyor. Muğla’nın tarımda uygulanan yanlış politikalara rağmen üreticimizin toprağına ve ürününe sahip çıkması sayesinde yıllık geliri 7 buçuk milyar lira, turizmden elde ettiği yıllık gelir ise 6 milyar liradır. Muğla’da nüfusun yüzde 60’ı kırsalda yaşıyor ve tarımla ilgileniyor. Ortaca tarımda ve turizmde söz sahibi ilçelerimizden biri. Muğla’yı kıyısal Muğla ve kırsal Muğla olarak düşündüğümüzde kırsal Muğla’da ürettiklerimizi turizmle ilgilenen kıyısal Muğla’da sunabilmeliyiz. Bu tür festivaller üreticileri, esnafımızı, yerli ve yabancı misafirlerimizi bir araya getirerek değerlerimizin ön plana çıkmasını sağlıyor. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 20.Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’nde kortej yürüyüşü ve açılış konuşmalarından sonra festival alanındaki stantları gezdi.