Meclis Canlı

Başkan Gürün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı


29.08.2019

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Türk Milleti’nin bağımsızlık savaşı, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.


Türk Milleti’nin bundan 97 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Kuvayi Milliye ruhuyla kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tek yürek olarak birlik, beraberlik, dayanışma ile nelerin başarabileceğine gösterdiğini ve bayramımızı hep birlikte coşkuyla kutlamamız gerektiğini belirtti.

 

Başkan Gürün; “30 Ağustos Türk Milleti için Atatürk’tür, zaferdir ve bayramdır”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu, bağımsızlığına düşkün Türk Milleti 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile dünya tarihini değiştirmiş, Atatürk önderliğinde tek yumruk olarak güçlü, işgalci devletleri vatan topraklarından çıkarmıştır. Dönemin en güçlü ordularıyla çarpışan ve mazlum ülkelere hep örnek olacak büyük bir zafer kazanan Türk Milleti için 30 Ağustos Atatürk’tür, zaferdir ve bayramdır. Bu büyük zaferin Başkomutanı Atatürk 30 Ağustos için; “30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu'nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.” der.

 

Bundan 97 yıl önce birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza, canını hiçe sayarak vatan toprakları için mücadele eden, her 30 Ağustos’ta bizlere bu şanlı zaferin gururunu yaşatan, bugün özgürce bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.” dedi.