Meclis Canlı

Başkan Gürün Basın Bayramını Kutladı


24.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışının 109.yılı ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Basının demokratik ve özgür toplumlarda 4. kuvvet olduğunu, toplumun doğru ve gerçek bilgiye ulaşmasını sağlayan başlıca aktör olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ne yazık ki ülkemizde basının baskı ve yıldırma politikaları ile tek sese dönüştürülmeye çalışıldığını, basın özgürlüğünde Türkiye’nin çok gerilerde olduğunu belirtti.

 

“Özgür ve Tarafsız Basın Milletin Sözcüsüdür”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün de söylediği gibi; Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir milletin muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep bir rehberdir. Basının siyasi baskılardan uzak Özgür, tarafsız olması toplumun doğru bilgilenmesi ülkenin geleceği ve menfaatleri içinde çok önemlidir. Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün talimatları ile kurulan gazeteler ve Anadolu Ajansı o dönem Kuvayi Milliye ruhu ile dayanışmayı sağlamış, doğru bilgilerle birlik ve beraberlik içerisinde herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirerek düşman yurttan atılmıştır. Ne yazık ki günümüzde basın ve gazeteciler siyasi irade karşısında taraf, bertaraf olma arasında gidip gelmekte, bir çoğu da tutuklanmaktadır. Ülkemizde mesleği gazetecilik olan ve doğru haber yaptığı için tutuklanan gazeteci sayısı ne yazık ki fazladır. 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı’nda mesleği gazetecilik olan, doğru ve tarafsız haberleri ile milletin sözcüsü olan onurlu kalemlerin, basın emekçilerinin bayramını kutluyorum.” dedi.