Meclis Canlı

Başkan Gürün Basın Emekçilerinin Günü’nü Kutladı


09.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kalemine sadık, doğruları yazan bütün basın emekçilerinin çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Doğru, tarafsız, gerçek haberleri ile basının vatandaşın haber almasında, bilgilenmesinde, aydınlanmasında önemli bir kuvvet olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çağdaş ve gelişmiş ülkelerde devleti yönetenlerin, siyasi iktidarların basın üzerinde baskı, yönlendirme yapmadığını, taraf olmalarını istemediğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ne yazık ki basın ve gazeteciler mesleki olarak zor bir dönemden geçmektedir. Yapılan araştırmalarda Türkiye 180 ülke arasında basın özgürlüğünde 151.sıradadır. Siyasi iktidarın ve sermayenin güdümünde taraf ve bertaraf olma arasında gidip gelen, mesleği halkı doğru bilgilendirmek olan gazetecilere demokratik ve özgür bir ortam sağlanmalı, sadece gerçekleri yazdıkları için gazeteciler tutuklanmamalıdır.” dedi.

Başkan Gürün; “Atatürk devrimleri ile aydınlanan yolda çağdaş bir Türkiye İçin basın emekçilerine de büyük görevler düşüyor.”

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizde olup bitenler konusunda halkımızı doğru bilgilendirmek, vatandaşlarımızı gerçek, tarafsız haberlerle bir arada tutmak ve sonrasında Atatürk devrimleri ile yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşların diğer şehirlerde yaşananlardan da haberdar olması için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1918 yılında Minber, 1919 yılında İrade-i Milliye, 1920 yılında Hakimiyet-i Milliye gazetelerini, 1920 yılında da ilk Türk haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nı kurdurduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin saadet hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözüyle ve yaptıklarıyla basına verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Başkan Gürün; “Tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine sadık bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum.” dedi.