Meclis Canlı

Başkan Gürün; “Bir Anne Tüm Dünyayı Değiştirebilir”


11.05.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü için kutlama mesajı yayımladı.

Toplumsal yapının temelini oluşturan ailenin dayanak noktası olan, karşılıksız sevginin, güvenin, özverinin, fedakarlığın vücut bulduğu kadınların yani annelerin sadece yılın bir günü hatırlanmaması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir demet çiçek, ya da hatırlanmanın onları mutlu edeceğini bilerek her zaman sevgi ve saygı ile yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmemiz gerektiğini söyledi.

“Toplumsal Yapının Temeli Aile, Ailenin de Ana Direği Kadınlarımız, Annelerimizdir.”

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda sırtında bebeği ile cepheye erzak taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evlat yetiştiren Zübeyde annemizi saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Mayıs aylarının ikinci pazarını Anneler Günü olarak kutluyoruz. Bu özel günlerde annelerimize ayrı bir önem veriyor, onları bu özel günde mutlu etmeye çalışıyoruz. Yılın her günü sevgimizle annelerimizin yanında olmalıyız, çünkü Türk kadının ve annelerimizin evlatları için, bu ülke için yaptığı fedakarlıkların karşılığını hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Toplumsal yapının temeli aile, ailenin de ana direği kadınlardır. Sadece aile hayatında değil, sosyal hayatta, siyasette, ekonomide kadınlarımız söz sahibi olmalı, eğitimleri ve idealleri ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzünü her kulvarda temsil etmeli ve yetiştirdikleri evlatları ile geleceğimizi şekillendirmelidir. Dünyanın en özverili insanları, omuzlarında sadece hayatın yükünü değil, evlatlarının yükünü de çeken annelerimiz bizler için her gün özel olmalı, onları yılın her anı mutlu etmeliyiz. Bir demet çiçek, ya da hatırlanmanın onları mutlu edeceğini bilerek bu özel günde bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.