Meclis Canlı

Başkan Gürün, Datça AAT’yi İnceledi


14.02.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Datça Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.  

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 17 bin 500 m3/gün kapasiteye sahip Datça Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Datça Atıksu Arıtma Tesisi’ni bizzat yerinde inceleyen Başkan Gürün, tesis ve işleyişi hakkında bilgiler aldı. İncelemede Başkan Gürün’e MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ile birlikte diğer yetkili ve teknik personel de eşlik etti.

Ülgen, “Tesise Ortalama 5000 m3/gün Atıksu Gelmektedir”

Datça Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgiler veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tesisin 2 adet terfi istasyonu ile birlikte 2007 yılında faaliyete girdiği ve halen çalışmakta olduğunu ifade etti. Ülgen, “Datça Atıksu Arıtma Tesisi Büyükşehir yasası ile birlikte 2014 yılında MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir. Tesis 17 bin 500 m3/gün kapasiteye sahiptir. Mevcut durumda tesise ortalama 5000 m3/gün atıksu gelmektedir. Tesisin MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi ile birlikte atıksu arıtma tesisi terfi merkezinin basma hatları yenilendi. Ayrıca Atıksu Arıtma Tesisimize atıksu izleme sistemi kuruldu. 2018 yılı içerisinde Dünya Bankası ile tesise fiziksel ön arıtma kısmının inşa edilmesi planlanıyor. Tesisimiz şu an için Datça ilçemizin ihtiyacını karşılamaya yetecek durumdadır” dedi.

Başkan Gürün, “Muğlamız Her Alanda Hizmetin En İyisini Hak Ediyor”

Datça İlçesi Atıksu Arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili önemli yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi ve Muğla’nın Büyükşehir olduğu 2014’den itibaren alt yapı ve kanalizasyona 246 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız ve özellikle turizm sezonunda ilimizi ziyaret eden misafirlerimizle artan nüfusumuz için alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Alt yapı ve kanalizasyon için 13 ilçesinde büyük yatırımlara ihtiyacı olan ilimizde bugüne kadar 246 Milyon TL yatırımla 759 bin 943 metre içme suyu hattı, 190 Bin 146 metre kanalizasyon hattı yapımını tamamladık. İl genelinde bulunan 26 atık su arıtma tesisimizi daha kaliteli hale getirmek için 61 Milyon TL yatırım yaptık. 32 suyu olmayan ve su sıkıntısı çeken mahalle ve mevkiye de sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşturduk. 21.5 Milyon TL yatırımla ilimize kazandırdığımız Fethiye Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımında da sona yaklaştık. Muğlamız alt ve üst yapıları, modern tesisleri ile hizmetin en iyisini hak ediyor. Önümüzdeki süreçte de Muğlamıza yatırımlarımız devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.