Meclis Canlı

Başkan Gürün Denizli’de Muğla’yı Anlattı


23.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün CHP Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Bilgi Çağında Sosyal Belediyecilik ve Yerel Yönetimler Sempozyumu”na katılarak Muğla’yı anlattı.

CHP Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanları, il, ilçe belediye başkanlarının katıldığı “Bilgi Çağında Sosyal Belediyecilik ve Yerel Yönetimler Sempozyumu”na konuşmacı olarak katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’daki dört dönemlik belediye başkanlığı yıllarını ve yerel siyasetteki başarının genel siyasete yansımasını katılımcılara sunum eşliğinde anlattı.  Sempozyumun ilk gününe CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekilleri, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve partililer katıldı.

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba düzenledikleri sempozyumun amacının 16 yıldır iktidarda olan partiyi, ekonomi, eğitim, sağlık, tarım alanında ülkemizi getirdikleri durumu eleştirmek değil, çözümün halkçı, vatansever, cumhuriyetçi, sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vatandaşlara anlatmak olduğunu söyledi ve sempozyuma katılacağına dair söz verip sözünü tutan, bir ağabey kadar yakın ve samimi davranışları için de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Mahir Akbaba; “Bugün burada Genel merkezimizin yanı sıra Türkiye’nin dört bir köşesinden, Ege’nin her şehrinden katılımcıların Denizlimiz için bir arada olduğunu görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Sempozyumumuzda sizlere iktidarın 16 yılda ülkemizi getirdiği ekonomik, sosyal, tarımsal gerileme, alım gücünün düşmesi, ekonomik krizden bahsetmeyeceğiz. Çözüm halkçı, vatansever, cumhuriyetçi, sosyal demokrat politikalarla Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve vatandaşlarımızın hak ettiği bolluğu, refahı, huzurun da tek adresidir.” dedi.

Seyit Torun; “2019 Yerel Seçimleri yerelden genele kuracağımız köprünün bu ülkede ne kadar önemli değişikliğe yol açacağını göreceğimiz bir seçim.”

CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’da sempozyumda yaptığı konuşmada her seçimin kendileri için çok önemli olduğunu önlerindeki 2019 yerel seçimlerinde sağlayacakları başarının genele etki etmesi, yerelden genele bir köprü kurması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Seyit Torun; “Genel merkez olarak yerel seçim için seçim bildirgemiz hazır. Seçim sürecini iyi yönetebilmek için 2 aşamalı bir ekip kurduk. Birinci aşama araştırma, ikinci aşama iletişim ekibi. Türkiye’nin 81 ili için değerlendirmeler yapıyoruz. 44 ilimize de parti meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere heyet gönderdik. Amacımız her ne olursa olsun iktidar partisinin oy kaybetmesi. Her seçim çok önemli. Önümüzdeki yerel seçim gerçekten yerelde sağlayacağımız başarının genele yansıması, yerelden genele kuracağımız köprünün bu ülkede ne kadar önemli değişikliğe yol açacağını göreceğimiz bir seçim. Bu sempozyumda aramızda duayen belediye başkanımız var, Osman Gürün. Kendisi gerçekten Muğla’da bugüne kadar gerek il gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Muğlamıza çok önemli hizmetler kazandırdı ve oy oranımızda onun döneminde her seçim döneminde sürekli arttı. Belediye Başkanı sadece kendisinin seçimi ile ilgili değil, seçim bölgesinde partisinin oylarını da arttırmakla mükelleftir. Belediye başkanı sadece yol, köprü yapmaz, gönülleri, kalpleri kazanır. Yaptığı hizmetlerle o insanları kucaklar.” dedi.

Başkan Gürün; “Siyaset, sevgiyle, samimiyetle yapılmalı”

Bilgi Çağında Sosyal Belediyecilik ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda 20 yıllık belediyecilik tecrübesini ve her döneminde kendisinin ve partisinin oylarını arttırdığını sunum eşliğinde anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşa dokunan, ona tepeden bakmayan, doğruyu söyleyen, güven duygusunu oluşturan, yaşamıyla, aile yapısıyla topluma örnek olabilen belediye başkanlarının başarılı olacağını belirtti. Başkan Gürün; “Muğla’da 3 dönem il belediye başkanlığı, bir dönemdir de kurucu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Belediye Başkanlığı’ndan önce de Muğla’da 20 yıl ortopedi doktorluğu halkın tabiri ile kırık çıkıkçılık yaptım.  Doktorluk dönemimde yaklaşık 200 bin hasta baktım, 20 bin ameliyat yaptım. Üniversite’den sonra Muğla’ya geldiğimde tek doktor olarak uzun süre çalıştım. Bunları neden anlatıyorum, bu baktığım, iyileştirdiğim hastalar siyasette karşıma pozitif olarak çıktı. Her gittiğim ilçede, köyde sen benim kolumu alçıya almıştın, ayağımı iyileştirmiştin diyen hastalarımla, vatandaşlarımla karşılaşıyor, selamlaşıyorum. Ben siyaseti yaparken de aynı samimiyet ve sevgiyle yapıyorum. İnsanlara tepeden bakmamayı bilmeli, ya da öğrenmeliyiz. Bir çocuğu severken başını okşadığınızda sizden kaçabilir ama eğilip onun göz hizasına indiğinizde size gülümseyecektir. Ben seninle aynıyım, eşitim, senin şartlarına uyuyorum demektir. Yer sofrasına eğilip beraber aynı sofrada olmalıyız. Ailemizin, çocuklarımızın davranış biçimi, yaşam tarzları siyasette özellikle belediye başkanlığında çok önemli.”dedi.

Başkan Gürün; “Yerel seçimlerdeki başarı genele yansımalı ve partinin oylarını arttırmalıdır.”

 Muğla’daki yerel, genel, referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonuçları katılımcılara grafiklerle anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yereldeki başarının partinin oylarına da yansıması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Gürün; “Ben ilk seçildiğimde 1999 yılında partimiz baraj altında kalarak meclise giremedi. Daha sonraki her seçimde yerelde ve genelde partimizin oyları hep yükselişe geçti. Oylarımızı Yüzde 37’den yüzde 49’a çıkarttık. Referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyükşehir belediyelerinde ve il belediyelerinde partimizi ya birinci yaptık ya da ilk üçe soktuk.  Eğer ben oyumu arttırdıysam yaklaşan seçimlerde partimin oyunu arttıramıyorsam sadece kendime çalışmışım demektir. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez ve sürdürülemez. Sizin ve partinizin oyları yükseliyorsa beraber yükselirsiniz. Bizler kendi içimizde birbirimizi yemeyi çok seviyoruz. Özellikle yaklaşan seçimler öncesi bu artmaya başladı. Bunun da ilacı pazarı bir an önce kapatmak yani adaylar bir an önce belirlenmeli ve çalışmalara başlamalı. Ben belediye başkanlığımda 20 yıldır “Sevgi, hoşgörü ve güleryüzle” hizmet sloganını kullanıyorum. Bunların hepsinin tek tek çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sevgi, hoşgörü, güleryüzle hizmet anlayışı, güven duygusu ve örgütünün desteğini arkasında hisseden bir belediye başkanı halkının da desteği ile başarılı olacaktır.” dedi.