Meclis Canlı

Başkan Gürün Geçen 4 Yılı Değerlendirdi


29.01.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl gazetecilerle yaptığı değerlendirme toplantısı kapsamında Başkan Dr. Osman Gürün, Muğla il genelinde çalışan basın mensupları ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla basınıyla bir araya gelerek Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2017 yılları arasında yaptığı, 2018 yılında yapacağı hizmetleri anlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Büyükşehir Belediyesi Basın bilgilendirme toplantısında geçen 4 yılın hizmetlerini anlatan Başkan Gürün, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’un yaklaşık üç katı büyüklüğündeki coğrafyaya hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Muğla basınında bu süreçte gerek gazete haberleri gerek köşe yazıları ile Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine yer verdiğini söyledi.

Muğla’nın Türkiye’nin turizm ve tarımda önemli bir şehri olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün öncelik sırasına göre Muğla’da hizmet ve yatırımları belirlediklerini söyledi ve özellikle Muğla’nın alt yapı konusunda büyük yatırıma ihtiyacı olduğunu belirtti. İl Özel İdaresi döneminde yapılmayan ya da yapılamayan birçok hizmeti kısa zamanda gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 360 Milyon TL yatırımla yapılan 2210 km yol çalışmasının buna en güzel örnek olduğunu belirtti.

“Muğlamıza 862 Milyon Tl Yatırım Yaptık, 253 Milyon TL Borç Ödedik”

Toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm gelir-gider rakamları Başkan Dr.Osman Gürün tarafından detaylı şekilde anlatılırken Belediyenin 2014 yılından bu yana İlçe Belediyelerden devrolan borçların ödenmesi ve İl genelinde yapılan yatırımlarla birlikte toplam 1 Milyar 115 Milyon TL yatırım yaptığı belirtildi. Toplantıda yapılan hizmetleri basın mensuplarına sunum eşliğinde anlatan Başkan Dr. Osman Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz 4 yılda 862 Milyon 500 bin TL yatırım yaptık. Bunun yanı sıra İlçe Belediyelerinden devrolan borçlardan 253 Milyon TL’sinin ödemesini gerçekleştirdik. Böylece ilimiz için 4 yılda toplam 1 Milyar 115 Milyon TL harcama yaptık” dedi.

Alt Yapı Yatırımlarımız Devam Edecek

Muğla’nın alt yapısında büyük eksiklikler olduğunu vurgulayan Başkan Gürün, “Şu ana kadar MUSKİ Genel Müdürlüğümüz İl genelindeki alt yapı eksikliklerini gidermek için 219 Milyon TL’lik yatırım yaptı. 2018 yılında ise 214 Milyon TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Bodrum İlçemizde Turgutreis ve Gündoğan olmak üzere 2 yere atıksu arıtma tesisi yapacağız ve bunların maliyeti toplam 74 Milyon TL olacak. Ayrıca Ula ve Seydikemer’e de 47 milyon liralık bir yatırımla kanalizasyon hat yapımına başlayacağız. Yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Fethiye Ölüdeniz Arıtma tesisimiz faaliyete alıp Hisarönü-Ovacık bölgesine de şebeke hattı yapacağız. Bu iki projenin de toplam bedeli 67 Milyon 562 Bin TL. Muğla genelinde alt yapı ve kanalizasyonla ilgili eksikliklerimiz için çalışmalarımız devam edecek. Yakında açılışını yapacağımız Fethiye Ölüdeniz Arıtma tesisimizde desteği olan Muğla Milletvekili Hasan Özyer’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“Üreten Köylümüzün Yanında Büyükşehir Var”

Muğla’nın nüfusunun geniş yüzölçümü üzerinde yörük obaları gibi yerleştiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yapılan bir hizmetin ilçe ilçe planlanması gerektiğini, diğer iller gibi nüfusun kent merkezinde toplanmadığını belirtti. Özellikle Muğla nüfusunun yüzde 60’ının kırsalda yaşadığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını yükselten hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla ne kadar turizm kenti olarak bilinse de tarımdan elde ettiğimiz gelir ve kırsal nüfusumuz daha fazla. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak, kırsal Muğla ile kıyısal Muğla’yı bütünleştirmek için hizmet ediyoruz. Kırsal mahallelerimizin yolları, suyu, mezarlıkları, tarımsal sulama kanalları, otobüsü, özellikle tarımla uğraşan üreticilerimiz için tohum desteği, yem bitkisi hizmetlerini veriyoruz. “Toprağını Satma Ürününü Sat” sloganımızla Muğlamızda üreticilerimizin toprağına sahip çıkmasını ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Bu nedenle Tarımsal laboratuvarı, Duyusal Analiz Laboratuvarı, yerel tohum merkezi, Alım Garantili çiçek üretimi, mera projesi hizmetlerini hayata geçirdik.” dedi.

“Sevgi,Hoşgörü ve Güleryüzle Hizmet” anlayışı, “HedefimizBirMuğla1Bir” sloganı ile Muğlamız için çalışıyoruz.”

Muğla’nın farklı ilçelerinde otogar, katı atık düzenli depolama tesisleri, kültür merkezleri, spor tesisleri ya da farklı hizmetlerin çeşitli nedenlerle yapılamadığını, kimi yerlerde de hukuki süreçlerin devam ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bütün bunlara rağmen sevgi, hoşgörü ve güleryüzle, HedefimizBirMuğla1Bir sloganı ile Muğla’da vatandaşlara hizmet ürettiklerini söyledi. Gazetecilerin sorularını tek tek yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yollardan, ulaşıma, sağlıktan suya, spor tesislerinden tarıma, havaalanı taşımacılığından alt yapı çalışmalarına kadar Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda hizmetleri ile vatandaşların yanında olduğunu söyledi ve Büyükşehir Bilgilendirme toplantısına katılan basın mensuplarına teşekkür etti.