Meclis Canlı

Başkan Gürün İpekböcekçiliği Üreticileri ile Buluştu


16.05.2020


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Seydikemer Çobanlar Mahallesi’nde ipek böcekçiliği için hayata geçirdiği dut fidanı bahçesini ve ipekböcekçiliği ile uğraşan hemşehrilerini ziyaret etti.

Fethiye ve Seydikemer’de hayata geçirilen ve devam eden projeleri yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Seydikemer Çobanlar Mahallesi’nde dut fidanı bahçesini ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte 15 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kendilerine 3300 dut fidanını bedelsiz sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen’e bir kez daha teşekkür etti ve üreten bir Türkiye için Büyükşehirlerin iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Seydikemer İlçesi Çobanlar Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 15 dönümlük tarım arazisine ipek böceğinin önemli besin kaynağı olan 3300 adet dut fidanı dikimi yapıldı. Fidanlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden bedelsiz alındı. Dut bahçesinden ilk etapta 40 üreticinin yararlanması hedefleniyor.


Başkan Gürün; “Verimli topraklarımız beni işleyin ben size her şeyi vermeye hazırım diyor. Toprağın diline kulak vermemiz lazım.”

Muğla’nın verimli topraklarının üreticiyi üretime teşvik ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün üreten köylüsü ile kooperatiflerin güç birliği yaptığı Muğla ile milli ekonominin temeli tarıma sahip çıktıklarını belirtti.  

Başkan Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma, üreten köylüye ve kooperatiflere büyük önem veriyoruz. Üretimde güçlerinin birleştirilmesi ve birlikte üretmenin önemi nedeni ile kooperatiflerimizle iş birliği yapıyoruz. İpekböcekçiliği gibi pazarı hazır bir ürünün üretilmesine destek olmak ve vatandaşlarımıza ek gelir sağlamak için 15 dönüm araziye Eskişehir Büyükşehir Belediye’mizden bedelsiz temin ettiğimiz 3300 dut fidanını diktik. Tekrar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyor buradan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Dikilen dut ağaçlarının besin olacağı ipekböceklerinin sadece kozasını değil aynı zamanda ipek ipliğini de burada üreticilerimiz elde edebilir. Büyükşehir olarak üreticilerimizle kooperatiflerimizle el ele vererek ipekböcekçiliğinin, ipeği, dokumasını Muğlamızda yapabiliriz. Burada üretilecek olan ürünün pazarı hazır. Dolayısıyla sadece kozayı satmayacağız, ipek ipliğinden dokuma yaptıracağız. Kooperatiflerimiz hem üretecek, hem ipeği elde edecek. İpekten de mamul haline getirip pazarlamasını yapacak. Muğla büyük bir kooperatifçilik örneği olacak.

Biz topraklarımızı gerçekten işleyeceğiz. Verimli topraklarımız beni işleyin ben size her şeyi vermeye hazırım diyor. Toprağın diline kulak vermemiz lazım.” dedi.