Meclis Canlı

Başkan Gürün, Koronavirüs ile mücadelede taviz vermiyor


06.04.2020


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında Menteşe ilçesi Sosyo-Kültürel Alanda bulunan pazarı gezerek denetimlerde bulundu.  

Çin’de başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına almaya devam eden yeni tip Koronavirüs (COVID-19) vakalarının Türkiye’de de gün geçtikçe artmaya başlamasıyla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi de önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Önlemler kapsamında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daha önce Akyol Pazar yerinde kurulan COVID-19 tedbirleri kapsamında Sosyo-Kültürel alana taşınan pazarı gezerek denetimlerde bulundu.

Başkanlar vatandaşa maske dağıttı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından pazara gelen tüm vatandaşlara maske dağıtıldı. Vatandaşları maske ve eldiven kullanmaları konusunda uyaran Başkanlar,  pazar esnafını da tek tek gezerek Dünya’da pandemi olarak ilan edilen COVID-19’a karşı bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Pazar yerinin giriş ve çıkışları tek noktaya çekilerek dezenfekte noktaları oluşturuldu.

Başkan Gürün, “Esnaflarımız ve vatandaşlarımızın alışveriş sırasında sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor” 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Pazar yerlerinde de tedbirler almaya devam ettiklerini vurgulayarak esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların özellikle sosyal mesafeye dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Başkan Gürün,  “Pazar yerlerimizi dezenfekte edip bariyerlerle kapattık. Tezgahlar arası mesafelerin denetimi zabıta ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Sebze ve meyvelerin poşetlenmesi, maske ve eldiven kullanımı gibi konulara özellikle dikkat ediyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın Pazar yerlerine alınmamaları konusunda da denetimlerimizi sürdürüyoruz. Tüm hemşehrilerimizden toplum sağlığı için kurallara uymalarını rica ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.