Meclis Canlı

Başkan Gürün Menteşe Muhtarları ile Bir Araya Geldi


02.07.2019

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe ilçesi muhtarları ile Büyükşehir Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

 

2019 Yerel seçimlerinin ardından görevine devam eden ve yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelme, tanışma, 5 yılda yapılanları ve önümüzdeki 5 yılda yapılacak hizmetlerin anlatıldığı Büyükşehir Bilgilendirme toplantılarından ikincisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımları ile Menteşe ilçesinde yapıldı. Bilgilendirme toplantısına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş katıldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantısı açılış konuşmasını yapan Muğla İli ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kiramettin Mahallesi muhtarı Hayrettin Akay Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin hizmetlerinden, uyumlu çalışmasından çok memnun olduklarını, önümüzdeki dönemde iki belediyenin güzel hizmetlerin altına imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

 

Bilgilendirme toplantısında Menteşe ilçesinin Muğla’nın coğrafi merkezi olduğunu söyleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilk döneminde birçok yenilikçi proje ve hizmeti Muğlalılarla buluşturduğunu, önümüzdeki dönemde Büyükşehir ve ilçe belediyesi birlikte çalışarak vatandaşlar için hizmet üreteceklerini belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muhtarlarımız ve belediyelerimiz hitap ettiği vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için aynı yolda yürüyen yoldaşlar”

 

Belediyelerin ve muhtarların hitap ettiği vatandaşlara hizmet için aynı yolda, uyumlu yürüyen yoldaşlar olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün belediyecilikte hesap verilebilirliği, şeffaf olabilmeyi gerek düzenledikleri bilgilendirme toplantıları gerekse hazırlattıkları bilgilendirme kitapçıkları ile sağladıklarını belirtti. Başkan Gürün; “Muğla genelinde 569, Menteşe ilçemizde 66 muhtarımız var. 29 Muhtarımız da geride bıraktığımız yerel seçimlerle görevine başladı. Muhtarlar Bilgilendirme toplantılarını ülkemizde başlatan belediyeyiz. 569 muhtarımızın her birinin başkanla bir araya gelmesi maddeten mümkün değil. Bu yüzden bu buluşma, tanışma, bir araya gelme, neler yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatma toplantılarını düzenliyoruz. Farklı mahallelerin muhtarları da bu tür toplantılarla bir araya geliyor, tanışıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere söz verdiklerimizi, yaptıklarımızı, önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı bu toplantılarla ya da hazırladığımız bilgilendirme kitapçıkları ile ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler için hesap verilebilirlik, şeffaflık ve güven çok önemli. Birbirimize güveneceğiz. Tüm iletişim olanaklarını kullanacağız. Muhtarlar Masası birimini sizler için kurduk. Her aradığınızda ulaşabilmeniz için. Muhtarlarımız ve belediyelerimiz hitap ettiği vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için aynı yolda yürüyen yoldaşlar. Birlikte çalışacak, güzel ve değerli Muğlamıza daha da değer katacağız.” dedi.

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara da değinen Başkan Gürün ilk 5 yılda vatandaşa verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını, önümüzdeki 5 yıllık dönemde ekonomik sıkıntıların yereli de etkileyeceğini, vatandaşa sıkıntıları hissettirmeden hizmet etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Taner Yiğit’in Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda yaptıklarını ve projeleri anlattığı sunumdan sonra söz alan muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ve bilgilendirme toplantısı için Başkan Gürün’e teşekkür ettiler. Karamehmet Muhtarı mahallesinde başlayan alt yapı proje çalışmaları için, Akçaova Mahallesi muhtarı her aradıklarında daire başkanlarına ulaşabildiği, kendisine geri dönüş yapıldığı ve bilgilendirme toplantısı için, Algı Muhtarı da 5 yılda ilçelerine ve Muğla’ya yapılan hizmetler için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.