Meclis Canlı

Başkan Gürün, Milas’ta Muhtarlarla bir araya geldi


27.08.2019

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Milas muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Gürün toplantıda muhtarlara 5 yıllık çalışma süreçlerinde kavgadan uzak, barış ve güven içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas’ta muhtarlarla başkanları kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi. Milas çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, büyükşehir ve ilçe belediyesinin meclis üyeleri daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, geçen dönem yapılan hizmetlerden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti. Çoban, “Milas’ta 132 muhtarımız var. Bugün bu toplantıya 121 muhtarımız ile önemli bir katılım sağladık. Diğer gelmeyen muhtarlarımızın selamını iletiyor önemli mazeretlerinden dolayı katılamadıklarını ilettiler. Bugün bu etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

Tokat, “Yeni yapılanmamız ile muhtarlarımıza daha kaliteli hizmet vereceğiz”

Daha sonra konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe belediyesinin organizasyon yapısında yenilenmeye gittiklerini belirterek muhtarlara daha kaliteli hizmetin vereceklerini söyledi. En kısa sürede Milas Belediyesi olarak muhtarlarla toplantı yapacaklarını hatırlatan Tokat, “Yakın zamanda bizde sizlerle birlikte çalışmalar yapıp toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bizim bünyemizde teşkilat şemamızda düzenlemeler olacak. Büyükşehir Belediyemizin ilçe belediyemiz ile birlikte geçen dönemlere nazaran daha fazla üretken bir dönem olacak. Kuruluş döneminde de çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu dönemde bu yatırımlar artarak devam edecek” dedi.

 

Başkan Gürün, “Önümüzdeki 5 yıl birbirimize güvenerek çalışacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Milas’ta 132 Muhtarın 61’inin yeni muhtar olduğuna dikkat çekerek, “ Geçen 5 yılda büyük hizmetler yaptık. Bir yandan kuruluşumuzu tamamlarken bir yandan da önemli yatırımlar yaptık. Bildiğiniz gibi Ülkemizin ekonomisi sıkıntılı. Sizler gibi bizler yani belediyelerde bu konudan etkileniyor. Önümüzdeki süreci tahmin edebilen hiçbir ekonomist yok. Bir belirsizlik var ama hep birlikte bir birimize güvenerek aşmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“Hizmette adaleti sağlamamız gerekiyor”

Muhtarlara, hizmet götürürken eşit olmalarını gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, “Biz size hiç yalan söylemedik. Birbirimize olan güven duygumuzu kaybetmememiz lazım. Siz köylüye karşı mahcup olmamalısınız bizde size mahcup olmamalıyız. Herkese eşit olmamız gerekiyor. İhtiyaca göre hizmet götürmeliyiz. Oy veren vermeyen ayırt etmeden herkesin temsilcisi olarak hizmet etmeliyiz. Hizmette adaleti sağlamamız gerekiyor. Muhtar, Belediye Başkanlarına güvenmesi lazım, Belediye Başkanları da muhtarlara güvenmesi lazım” diye konuştu.  

“Geçen 5 yılda 1 miyar 424 Milyon 503 bin TL yatırım yaptık”

Geçen dönem Muğla’da kurumlar arasında en büyük yatırımı yapan kurumun Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan Gürün, şunları söyledi;

“5 yıllık stratejik plan ve program yapılıyor. Proje konuları hazır olanlar var hazırlanacak olanlar var. İnşallah bunları hayata geçirecek bütçemiz olur ve hizmet sırasına göre bu projelerimizi hayata geçirebiliriz. Biz kredi ve diğer finans kaynakları ile uğraşıyoruz. Bu sene Ören Mahallemizin içinde bulunduğu alt yapı hizmeti çalışmamız var. Bu hizmetin finansını dünya bankasından aldığımız kredi ile yapacağız. Gönül ister ki büyük bütçelerle her hizmeti gerçekleştirelim. Herkes sorunum var diyor ama ben biraz daha yukarıdan bakarak öncelikli sorunlardan başlıyorum. Muğla’da 13 ilçe 569 mahalle büyük bir aileyiz. Bu aile içinde önem ve aciliyet sırasına göre hizmetleri belirliyoruz ve ailemizin fertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Muğla’da yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”dedi.