Meclis Canlı

Başkan Gürün Muhtarlar Günü’nü Kutladı


18.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 19 Ekim Muhtarlar Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, vatandaşlarına en iyi hizmeti vermek için çalışan, mahallelerinde kurumlar ile vatandaşlar arasındaki en önemli bağ olan Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Muğla’da 565 Muhtarımızla Büyük Bir Aileyiz

2014 yerel seçimlerinden önce değişen yerel yönetimler yasası ile Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçtiğini hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da ilçe, belde belediyelerinin birçoğunun kapatıldığını, köylerin mahalle statüsüne geçerek muhtarların yetkililerinin azaltıldığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muhtarlarımız vatandaşlarımızla resmi kurumlarımız arasındaki en önemli bağ, danışma ve istek merkezidir. Ne yazık ki değişen yasadan sonra muhtarlarımızın görev ve sorumluluk alanı genişlemesine rağmen yetkileri kısıtlanmıştır. Vatandaşlarımızın oyları ve güveni ile seçilen muhtarlarımızın görev tanımı ve sorumlulukları arttırılmalı, vatandaşlarımızı her platformda daha güçlü savunabilmeli, eski yetkileri kendilerine verilmeli, özellikle mahalle statüsüne geçen köylerimizin de köy tüzel kişiliğinde kalması sağlanmalıdır.” dedi.

Muğla gibi geniş bir coğrafyada 565 mahalle muhtarı ile büyük bir aile olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, mahallelerinde muhtarların Büyükşehir Belediyesi’nin bir temsilcisi, vatandaşlarla aralarındaki en önemli bağ olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğlamızda bir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyesi ve 565 mahalle muhtarımızla vatandaşlarımız için çalışıyor, hizmet üretiyoruz. Muğla’nın Seydikemer ilçesi Seki Mahallesi’nden, Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi’ne kadar büyük bir aileyiz. Her ailenin olduğu gibi bu büyük ailenin de isteklerini birlikte karşılıyoruz. Muhtarlarımız için kurduğumuz Muhtarlar Masası ile onlara bir telefon kadar yakınız. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir mahallede, kentte yaşaması için büyük bir özveri ile çalışan bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.