Meclis Canlı

Başkan Gürün Öğretmenler Günü’nü Kutladı


23.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, fidanların büyümesinde, toprağa köklerini salarak yetişkin, gelişmiş, çevresine faydalı birer ağaç olmasında en büyük emek sahibinin öğretmenler olduğunu söyledi ve başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenleri saygıyla andı ve bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

“Sorgulayan, Özgüveni Yüksek, Kendine Güvenen Nesillerle Cumhuriyeti Geleceğe Taşıyacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak, bilim, sanat, kültür gibi her alanda yetenekli, sorgulayan, aklı, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirmek için başta eğitim sistemini düzenleyen siyasilere, her türlü donanımı sağlanmış öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Çağa ayak uyduran, yeniliklere açık, araştıran, yarışmacı değil katılımcı bir eğitim sistemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın öğretmenleri ile çocuklarımızı geleceğe güçlü ve kendine güvenen nesiller olarak hazırlayabiliriz. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” sözü ile öğretmenlere, eğitime ne kadar önem verdiğini göstermiş, eğitim, öğretim alanında gerçekleştirdiği devrimlerle de kısa sürede eğitimde birliği, eşitliği sağlamıştır.” dedi.

Okul sıralarında tebeşir tutan ellerle başlayan, çok değerli öğretmenlerin emeğiyle şekillenen eğitim sayesinde ülkesine yararlı bireylerin yetiştiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.