Başkan Gürün Otogar Çalışmasını Yerinde İnceledi

09.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe İlçesi’nde yapımı devam eden şehirlerarası otobüs terminalinde incelemelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi’nin yapımı devam eden Menteşe İlçesi Akkaya Kavşağı 432 ada 271 parselde 19 bin 550 metrekare arsa üzerinde 4670 metrekare işletme alanı olarak projelendirilen ve 11 Milyon 186 bin 400 TL’ye mal olacak Menteşe Şehirlerarası otogarında incelemelerde bulundu.

“Vatandaşlarımız İçin Modern, Çevreci Tesisleri Muğlamıza kazandırmaya devam ediyoruz.”

Menteşe Şehirlerarası otogarında incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe Şehirlerarası Otogarı’nın Muğla genelinde uygulayacakları otogarlar için örnek bir proje olduğunu, çalışmaların ocak ayı başında tamamlanıp yeni otogarın vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla genelinde vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltecek, modern, çevreci tesisleri şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz. Yapımı devam eden Menteşe şehirlerarası otogarımız Muğla genelinde yenileyeceğimiz otogar projelerine örnek bir çalışma. Kent merkezlerindeki trafik sorunundan etkilenmeyecek şehir dışında vatandaşlarımızın kısa sürede ulaşabilecekleri otogarlarımızla vatandaşlarımızın seyahatlerinde kullanacakları bir yaşam alanını şehrimize kazandıracağız. 11 Milyon 186 bin TL’ye mal olacak Menteşe şehirlerarası otogarımızın 4000 metrekare çatı örtüsü 280 kwh(kilowattsaat) elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olup, 1760 adet yarı şeffaf güneş paneli ile enerji üretecek. Otogarımız elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini buradan karşılayacak. Muğla genelinde Menteşe ilçemizden sonra kamulaştırma ile ilgili hukuki sürecin devam ettiği Bodrum, istimlak ve imar işlemleri sürecinin devam ettiği projelendirilen Seydikemer, Datça, Ortaca, Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Marmaris, Yatağan ilçelerimize Menteşe ilçemize yapılan otogarımızla aynı yenilikçi mimari konsepte sahip otogarların yapımına başlayacağız.” dedi.