Meclis Canlı

Başkan Gürün: “Patlayan DSİ Hatlarının Bize Maliyeti 30 Milyon Lira”


21.08.2020


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Bodrum Belediyesi’nin açılışında sürekli patlayan DSİ hatları hakkında konuştu ve patlakların su ve maliyet kaybını açıkladı.

 

Başkan Gürün “Bodrum’da Devlet Su İşleri’nin yaptığı su hatlarının değiştirilmesi gerektiğini raporlarla tespit ettik. Döşenen malzemenin defolu olduğu ve hepsinin değiştirilmesini gerektiğini söyledik. DSİ kaynaklı bin 780 patlak meydana geldi. 4,5 milyon metreküp su boşa aktı. Onarım ve su kaybının Büyükşehir’e maliyeti en az 30 milyon lira” dedi.

 

Defolu Malzeme Raporla Belirlendi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’nın Bodrum ilçesinde Devlet Su İşleri tarafından döşenen hatların sık sık patlaması başta Bodrum halkı olmak üzere ilçeye gelen turistlerin büyük tepkisine neden oluyor. Bodrum’da açılışa katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün vatandaşlara seslendi ve DSİ tarafından döşenen malzemenin defolu olduğunun raporlarla belirlendiğini açıkladı.



Başkan Gürün: Hep birlikte ‘Devlet Su İşlerine Yeter artık’ Dememiz Lazım

Bodrum Turgutreis’te Bodrum Belediyesi’nin Turgutreis Amiral Kafe Restaurant açılışında halka seslenen Başkan Gürün “Devlet Su İşleri hatlarının değiştirilmesi gerektiğini raporlarla tespit ettik. Döşenen malzemenin defolu olduğu ve hepsinin değiştirilmesini gerektiğini söyledik. Geçenlerde Devlet Su İşleri’nin Bodrum ile ilgili ihaleye çıkacağı haberi geldi ve sevindik. Sonra nedense ihaleyi iptal ettiler. Hala CTP malzemeden yapılan hatlar patlamaya devam ediyor. Bin 780 patlak meydana geldi. Biz tamir ediyoruz. Biz onarıyoruz. Bin 780 defa kazıyoruz. Buluyoruz. Tamir ediyoruz. Her patlamadan sonra hep birlikte ‘Devlet Su İşlerine Yeter artık’  dememiz lazım. Onları göreve davet etmemiz lazım. Patlayan sulardan 4,5 milyon metreküp su kaybımız var. Bodrum’un suyu yok. Ancak biz patlamalardan dolayı 4,5 milyon metre küp su kaybediyoruz. O arada sondaj yapıyoruz. Su eksikliğini tamamlamaya çalışıyoruz. Onarım ve su kaybıyla ilgili maliyetimiz en az 30 milyon lira. Havaya gitti ve ne yazık ki gitmeye devam edecek” dedi.

 

Başkan Gürün: Sel Kapanları Unutuldu

Bodrum’un 6 yıl önce yağmurdan kaynaklı sel felaketi yaşadığını vurgulan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Devlet Su İşleri ve Orman Bakanlığı selle ilgili kapanlar kurması lazımdı. 6 yıl önce yağan şiddetli yağmur sonrası karar verildi. Hala daha kapanlarla ilgili bir çalışma yok. Metrekareye kısa sürede çok yüksek yağmur yağdığında maalesef dağdan su olduğu gibi buraya gelecek. Bizim bunda yapabileceğimiz bir şey yok. Dereleri temizliyoruz. Yolları temizliyoruz. Ancak bu kapanların kurulması lazım” dedi.

 

Başkan Gürün: Alt Yapı yatırımlarını Yazlık Nüfusa Göre Yapıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Büyükşehir olarak 83,5 milyon EURO’luk krediyi alt yapı için aldık. Bu kredinin en az dörtte üçü Bodrum’a yatırım olarak kullanılacak. Bodrum’un üstü milleti yakıyor, altı Ahmet Başkanımla beni yakıyor. Biz Bodrum’un yerleşik nüfusuna göre alt yapı yapmıyoruz. Bodrum’un yazlık nüfusuna göre alt yapı yapıyoruz.  Muğla 967 bin nüfusa sahip. Biz 5 milyon nüfusa göre alt yapı, kanalizasyon, arıtma ve içme suyu projesi yapıp ona göre yatırım yapıyoruz. Bununla ilgili kesinlikle merkezi hükümetin, Turizm Bakanlığının, Çevre Bakanlığının Bodrum’a özel bir katkı yapması lazım. El birliğiyle dünyanın ve ülkemizin incisi Bodrum’un alt yapı sorununu bitirmeliyiz” dedi.