Başkan Gürün Tıp Bayramı’nı Kutladı

11.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Mart’ta sağlık alanında çalışan herkesin Tıp Bayramı’nı kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, devleti yönetenlerin sağlık alanına, sağlık çalışanlarına daha fazla önem vermesi gerektiğini, bütün vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit ve adil şekilde yararlanması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Mesleği insan hayatı ve insan sağlığı olan, mesai saati gözetmeksizin çalışan doktorlarımız sağlık alanındaki yanlış uygulamalar yüzünden birçok sıkıntı çekmektedir. Yoğun çalışma saatleri, çalışma koşullarının düzensizliği, polikliniklerde günde 100-150 hastaya bakmak zorunda kalan ve hastalarıyla yeteri kadar ilgilenemeyen doktorlarımız bu yoğun iş temposu içinde özel hayatlarına dahi zaman ayıramamakta ve çirkin saldırılara maruz kalmaktadır.” dedi.

Doktorların ve sağlık alanında çalışanların çalışma koşullarının, çalışma saatlerinin ve standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’de 84 Tıp Fakültesi var. Bu sayı İngiltere’de 37, Fransa’da 34. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” cümlesindeki hekimlerin yetişmesi için Tıp Fakülteleri’nin sayısını arttırmak yerine Tıp ve sağlık eğitiminde meslek örgütleri ile işbirliği yapılmalı, bilimsel makaleler yayınlayan, üreten, araştırmalar yapan, nitelikli hekimlerimizin yetişmesi sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık alanında hizmet veren bütün meslektaşlarımın, sağlık emekçilerinin Tıp Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.