Meclis Canlı

Başkan Gürün, Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı Unutmadı


23.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Ocak tarihinde öldürülen Araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için bir anma mesajı yayımladı.

Ülkesini seven, ülkesi için güzel işler yapmaya çalışan, gazeteci, yazar, asker, polis gibi mevkilerdeki insanlara yönelik hain saldırılarda Türkiye’nin çok değerli insanlarını kaybettiğini söyleyen Başkan Gürün, hala failleri bulunmayan ya da bulunamayan bu tür cinayetlerin toplumun vicdanını kanattığını söyledi. Başkan Gürün; “Araştırmacı gazeteci, yazar, hukukçu, aydın bir insan olan Uğur Mumcu’yu bundan tam 22 yıl önce hain bir saldırı sonucu kaybettik. Gazetedeki Gözlem adını verdiği köşesinde günlük yazıları ve yayınladığı kitaplarıyla toplumu bilgilendiren, yaptığı ilkeli, gerçek, doğru haberlerle günümüze ışık tutan Uğur Mumcu’yu bugünlerde daha iyi anlıyor ve arıyoruz.” dedi.

Araştırmacı, gazeteci yazar Uğur Mumcu gibi Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın da 24 Ocak tarihinde öldürüldüğünü hatırlatan Başkan Gürün mesajına şöyle devam etti; “Diyarbakır’da görev yaptığı süre içinde vatandaşların büyük sevgisini kazanan ve vatandaşların polise olan güvenini arttıran Ali Gaffar Okkan’ı, özgür, bağımsız, cumhuriyet devrimleri yolunda güçlü bir Türkiye için çalışan ve bu uğurda canından olan bütün aydınlarımızı, devrimcilerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.