Meclis Canlı

Başkan Gürün Vektörle Mücadele Eğitimi’nde Personelini Yalnız Bırakmadı


22.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vektörle Mücadele Hizmeti’nde görev alan 184 personele verilen Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimine katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen Vektörle Mücadele Hizmeti’nde görev alan 184  personele Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç eğitimde yaptığı konuşmada, Muğla’da yürüttükleri vektörle mücadele çalışmalarında görev alan 184 personele 3 gün süren eğitimin verileceğini, bu eğitimle amaçlarının personelin vektörle mücadele konusunda daha eğitimli ve bilgili olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Vektörle Mücadele personeline Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimin veren Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, halkın yaşam kalitesi açısından ve çevreye verilecek zararın en aza indirilmesi açısından bu eğitimin önemli ve değerli olduğunu söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitime verdiği destek ve önem için teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vektörle mücadele konusuna büyük önem verdiklerini, 184 personel, 59 araçla Muğla ili genelinde bu hizmeti yürüttüklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla çok yaman bir coğrafya, Seydikemer’den Yalıkavak’a 450 kilometre. 551 mahallesi, 13 ilçesi var. Büyükşehir Belediyesi’nin yüklendiği görevlerden bir tanesi de vektörle mücadele. Vektörle Mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Bu konuda Türkiye’de önemli eğitim çalışmalarının altına imza atmış hocalarımızdan Hocalarımızdan personelimize Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimini vermelerini istedik. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum bizleri kırmadılar. Vektörle mücadele halk sağlığı, diğer canlıları ve çevreye ilgilendiren bir konu. Bu nedenle personelimizin bu konuya hakim olması ve eğitimli olması gerekiyor. Personelimiz ilaçlama yaptığı en uç alanlarda vatandaşlarımızla bizim aramızdaki bağımız olacak. Muğla herşeyin en iyisine layık. Sade bir işçiden en üstteki bürokrata kadar herkesin bu sorumluluk duygusu içinde çalışması gerekiyor.” dedi.

Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası eğitimi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, Doç. Dr. Hüseyin Güler, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tuğrul Şahbaz, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Ferdan Çiftçi ile Ziraat Mühendisi Banu Erdal tarafından verildi. Vektörle Mücadele Hizmeti, Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 6 hizmet noktasından; 51 adet hizmet aracı, 184 işçi, 6 teknik personel ve 6 Veteriner Hekim ile tüm hızıyla devam ediyor.