Meclis Canlı

Başkan Gürün Yörük Çalıştayına Katıldı


11.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu yıl ilki düzenlenen Muğla Yörük Türkmen çalıştayına katıldı.

 Anadolu’da binlerce yıldır devam eden Yörük Türkmen Kültürü, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çalıştay ile vatandaşlara anlatıldı. Çalıştaya katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Arkadaşlar! gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözünü hatırlatarak Yörük kültürünün önemine vurgu yaptı.

ALANINDA UZMAN BİLİM ADAMLARI SUNUM YAPTI

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yörük Obaları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Muğla 1. Yörük Türkmen çalıştayı Muğla Barosu toplantı salonunda düzenlendi. Çalıştay üç oturum şeklinde gerçekleşirken alanında uzman dil bilimcilerinin tarihçi, edebiyatçı gibi bilim adamlarının yanı sıra ünlü başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil’de sunum yaptı. Çalıştayın düzenlenmesinde büyük katkısı olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri, çeşitli derneklerin dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar çalıştaya katıldılar.

AKCAN’DAN BAŞKAN GÜRÜN’E TEŞEKKÜR

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı katkılardan dolayı Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti. Akcan, çalıştayın asıl amacının sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü pekiştirmek olduğunu belirtirken, “Derneğimiz kurulduğu günden beri 500-600 kişiyle başlayan toylarımızı, bugün 50-60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirmektedir. Bizler emanetçiyiz. Yörük Türkmen Kültürümüzü yarınlarımıza, torunlarımıza miras bırakmak istiyoruz. Bu çalıştayın düzenlenmesinde büyük emeği olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

BAŞKAN GÜRÜN; “TOROS DAĞLARINA BAKINIZ”

Çalıştay’da konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yörüklerin ülkenin kuruluşunda çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Yörük Türkmen Kültürü ülkenin kuruluşunda çok önemli bir yapı taşıdır, harcıdır. Bütün ülkedeki tüm farklılıklara rağmen bu farklılıkların bölünmemize neden olmasını engellemeli, bütün farklılıkları Türk kimliği altında birleştirmeliyiz” dedi. Gürün ayrıca Atatürk’ün Arkadaşlar! gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözünü hatırlatarak Yörüklerin ülke için önemine vurgu yaptı.