Başkan Gürün Zafer Bayramı’nı Kutladı

28.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük önemi olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 93.yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’na Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle buruk girdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk Milleti’nin her zaman azim ve kararlığı ile zorlukları yendiğini, bu kötü günleri de atlatarak daha güçlü, daha yaşanır bir Türkiye’de 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi ulusal bayramların coşku ile tekrar kutlanacağını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türk Milleti’nin özgürlüğü, bağımsızlığı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı bütün dünya ülkelerine örnek olmuş mücadelesi Kurtuluş Savaşı’nın en önemli evresi olan Büyük Taarruz’un 93.yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı Türk Milleti’nin topyekün bir araya geldiği, erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla cephelerde özgürlüğü ve bağımsızlığı için omuz omuza çarpıştığı mücadelenin destanıdır. Doğusundan, batısına farklılıklarına rağmen bir araya gelen, vatan toprakları için savaşan Türk Milleti “Yurtta Barış, Dünya’da Barış” diyebilecek kadar cesur Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bütün dünya milletlerine örnek olan bir zafer kazanmıştır. Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı buruk da kutluyor olsak, ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan topraklarında özgür ve bağımsız yaşamamız için canını feda eden bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.