Meclis Canlı

Başkan Gürün, Zeytinyağının Tadına Baktı


29.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi ve Zeytindostu Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen zeytinyağı tadım eğitimine katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zeytindostu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve Menteşe İlçesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan zeytinyağı tadım eğitimine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve MUSKİ Genel Müdürlüğü Daire Başkanları katıldı. Eğitimde konuşan Zeytindostu Genel Sekreteri Atilla Totoş, zeytinyağının sağlıklı besin olmanın yanı sıra sağlığı koruyan bir ilaç olduğunu söyledi.  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri zeytinyağı tadım eğitimleri ile üreticinin nitelikli zeytinyağını tanımasını ve üreticinin de doğru zeytinyağı üretmesi için dikkat etmesi gereken yöntemleri öğrenmesini amaçladıklarını belirten Atilla Totoş, kendilerine bu imkanı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dilşen Oktay, zeytinyağı tadımındaki incelikleri ve kaliteli zeytinyağının nasıl anlaşılabileceği konusunda katılımcılara bilgiler verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, zeytin ve zeytinyağının Muğla için öneminin farkında olduklarını, bu tarz eğitimlerle üretici ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Tufan; “Büyükşehir Belediyemiz kurulduğundan bugüne kadar üreticimizin yanında olmaya ve her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Geleneksel yöntemlerin yanında bilimsel yöntem ve uzmanların verdiği eğitimlerle ürün kalitesini, verimi arttırmayı ve üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesini, tüketicilerin de bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.



“Zeytin Cenneti Muğla’da Üretici ve Tüketicilerimizi Doğru Bilgilendirmek İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’de 169 Milyon zeytin ağacından 16 Milyon 500 bin tanesini sınırlarında barındıran ve yağlık zeytin üretiminde Türkiye’de ikinci olan Muğla’da bu tarz eğitimlerin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Muğlamızın en büyük zenginliklerinden olan ve her öğünde sofralarımızı süsleyen zeytin ve zeytinyağı ile ilgili üreticilerin ve tüketicilerin bilgilendirilmesi için düzenlenen bu eğitime katılmaktan çok mutluyum. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin gerek Toprak, Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarımızla, gerek tohum desteği ile gerekse alım garantili mevsimlik çiçek üretimimizle her zaman yanlarındayız. Bunun yanında bu tarz tadım eğitimleri düzenleyerek tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacağız, üreticinin de kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konuları öğrenmesine katkı sunacağız. Tüm ilçelerimizde düzenlenecek zeytinyağı tadım eğitimleri ile vatandaşlarımız zeytin ve zeytinyağı konusunda doğru bildiği yanlışları, yanlış bildiği doğruları öğrenme fırsatı bulacaklar. Eğitimlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.