Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 10 Kasım Mesajı


09.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80.yılında bir anma mesajı yayımladı.

“Atatürk fikirleri ile daima yaşayacak, yolumuzu aydınlatmaya ve rehberimiz olmaya devam edecek”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel ülkede demokrasi, özgürlükler içerisinde kardeşçe yaşamamızı sağlayan asker, devlet adamı, ileri görüşlü bir lider olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ata’mızı aramızdan ayrılışının 80.yılında her zamankinden daha fazla sevgi, saygı ve özlemle andıklarını söyledi ve onun fikirleri ile daima yaşayacağını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “1881 yılında, kazandığı savaşlar, verdiği demokrasi mücadelesi ve gerçekleştirdiği devrimlerle sadece Türk Milleti’nin değil dünyanın kaderini değiştiren Mustafa Kemal dünyaya geldi. 57 senelik ömrüne 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan sığdırdı. Ayrıca Türk Milleti için 13 kitap yazdı. Ekonomik olarak bitmiş bir ülkede 50’ye yakın fabrika açarak, üreten köylüye destekler sağlayarak, yüzde 4’ü okuma yazma bilen bir toplumda eğitimde reformlar yaparak, yeni Türk alfabesini getirerek Türk Dil Kurumu’nu kurarak, okullar, halk evleri açarak, ülkemizi demir ağlarla örerek, kadınlara dünya ülkelerinden de önce seçme seçilme hakkını vererek, dünya devletleri ile bağımsızlığı esas alan barışçı bir dış politika izleyerek her alanda gelişmiş, örnek bir Türkiye Cumhuriyeti yarattı. 1938 yılında hasta yatağından kalkarak Hatay sorununu çözdü ve vatan topraklarına katılmasını sağladı. Dün, bugün ve yarın bu vatan topraklarında özgürce, demokrasi ile kardeşçe yaşamamız için ömrünü harcadı. Atatürk  “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” sözüyle belki de Türk Milleti’ne kendini en yalın şekilde ifade eder.” dedi.

“Ata’mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün;  “Atatürk çağdaş fikirleri, dönemini aşan, günümüzü aydınlatan ileri görüşlülüğü, ilkeleri ile evrensel bir lider, devlet adamıdır. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak özellikle günümüzde Ata’mızın ilkelerine, fikirlerine, devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, onun aydınlattığı yoldan ilerlemeliyiz. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata’mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.