Meclis Canlı

Başkan Gürün’den 19 Mayıs Mesajı


18.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin 19 Mayıs 1919’da uyanan KuvayıMilliye düşüncesine dayandığını ve bu anlamlı günün 97.yılında bizleri bir arada tutan ulusal bayramlarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini söyledi.

“19 Mayıs 1919’da Türkiye Cumhuriyeti tarihi Özgürlükler ve demokrasi ile yeniden yazıldı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da, yöneticilerinin gaflet ve ihanet içinde, vatandaşlarının da umutsuz olduğu bir dönemde Samsun’dan başlayan daha sonra Erzurum’dan Sivas’a, Amasya’dan Havza’ya ve bütün yurdu yayılan KuvayıMilliye ateşini yakarak Milli Mücadeleyi başlatmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan, özgürlükler demokrasi ile taçlandırıldıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği için anlamlı ve unutulmaması gereken 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekimleri milletine ulusal bayramlar olarak armağan etmiştir. Farklı siyasi anlayışların ulusal bayramlara alternatifler yaratmaya çalışması ve bayramların kutlanmaması için çeşitli nedenler ortaya sürmesi anlaşılır gibi değildir. Oysa özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durumda birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde ulusal bayramlarımızı meydanlarda, okullarımızda şenlik havasında kutlamalı, bizleri bir arada tutan değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ederken 19 Mayıs’ı da gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Ülkemizin geleceği, teminatı olan gençlere bu anlamda büyük sorumluluk düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin demokrasi ve özgürlüklerle yeniden yazılmaya başlandığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimiz saygı ve rahmetle anıyorum.