Meclis Canlı

Başkan Gürün’den Adalet ve Demokrasi Haftası Mesajı


23.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkelerine bağlı kalarak Atatürk devrimleri çizgisinde ilerlemesi için çalışmış ve bu uğurda canından olmuş bütün aydınları saygı ve özlemle andı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde çağdaş ve demokratik ülkeler seviyesine çıkarmak, bütün vatandaşlarımızın birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe yaşaması için farklı alanlarda ve mesleklerde emek vermiş gazeteci, hukukçu, siyasetçi, asker, polis, sendikacı, akademisyen, düşünür birçok ismi saygı ve rahmetle anıyoruz. Mesleklerinde bu ülkenin menfaatlerini ön planda tutan, eğilmeyen, doğru bildiklerini savundukları için kirli eller tarafından hunharca katledilen aydınlarımız geride bıraktıkları eserler, sözler ile günümüze hala ışık tutmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nden araştırmacı gazetecilik denince ilk akla gelen Atatürkçülüğü; “Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.”sözü ile özetleyen Uğur Mumcu’yu, “Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.” diyen çok değerli akademisyen, siyasetçi Ahmet Taner Kışlalı’yı hedef haline getiren yaşadıkları ülke için doğru bildiklerini söylemeleri ve yazmalarıdır. Ülkemizin bugünlerde içinde bulunduğu duruma ve siyasi gelişmelere baktığımızda yaşanan gelişmelerin hiçbirinin tesadüf olmadığını, yaşadıkları dönemde yazdıkları, söylemleri ile aydınlarımızın bugünleri gördüğünü daha iyi anlıyoruz.” dedi.

“Aydınlarımız bu topraklarda Fikirleri İle Her Zaman Yaşayacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Herkese eşit ve mülkün temeli olan adalet için, özgür ve bağımsız bir demokrasi için, hiç kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe yaşanan bir toplum için, Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü temel alan anlayışlar için, Adalet ve Demokrasi Haftası’nda ülkemizin bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canını feda eden bütün aydınlarımızı saygı, özlem ve rahmetle anıyor, bu topraklarda fikirleri ile her zaman yaşayacaklarına yürekten inanıyorum.” dedi.